Tips dan menu diet berbuka puasa

Saya pasti ramai yang berazam untuk kurangkan berat badan semasa bulan puasa, kan? 😊 haha..nampak senang sebab kita tidak makan siang, tetapi tidak semua yang berjaya untuk capai berat idaman sebelum raya..hehe..Perubahan pola pemakanan semasa puasa adalah salah satu faktor ker…

Tips Diet Mudah Sahur di Bulan Puasa

Sahur adalah sunnah dan sangat penting untuk memastikan badan kita bertenaga sepanjang hari. Bila kita bertenaga, kuranglah sikit nafsu makan semasa berbuka kan? 😊 Hopefully…hehe Di sini saya nak kongsikan cara sahur yang mudah gaya Kevin Zahri. Sumber: 8 tip diet mudah sahur 1. J…

Cara Atasi Sembelit, Pedih Ulu Hati, Tambah Berat Badan dan sebagainya semasa Berpuasa

Sepanjang tempoh berpuasa, adalah tidak mustahil untuk kita mengalami ketidakselesaan. Ini adalah 6 cara yang dapat membantu kita mengatasi ketidakselesaan supaya dapat kekal bertenaga sepanjang Ramadhan! 😊 Masalah 1: Ketidakhadaman (pedih ulu hati) Perut kita dicipta dengan pers…

Travelog Seville, Spain : Real Alcazar de Seville

End January, 2020. Day 1 di Seville Dari Cordoba, kami ke Seville (se-vi-ya) naik train. Train station Cordoba yang tenang.  OK, compartment ni dah penuh. Next! 😋 Light breakfast dalam train Safely arrived! 😊 Dari train station, kami naik taxi ke hotel. Kami di Seville tak lama, hany…