ESP SHAKLEE..... Apa yang bestnya ESP ni?

 

Apa yang bestnya ESP ni?

ESP dapat memberi anda tenaga yang berkekalan dengan protein soya untuk stamina yang lebih tinggi. Dalam perisa Vanilla yang sedap pulak tu 😍Macam saya, saya memang tak lalu minum susu, so masa mula-mula try ESP ni rasa skeptikal sikit la..haha.. Tapi, memang takde rasa susu pun, dia rasa soya dan sedap sangat lebih-lebih lagi minum sejuk.

ESP ni juga boleh membantu anda-anda dalam penurunan berat badan yang berlebihan. Sebab apa? Sebab protein soya dalam ESP membuatkan anda rasa kenyang lebih lama. So, kuranglah nafsu makan and tambah kalori kan? And dalam masa yang sama dapat membantu mengatasi gastrik. Win-win situation.

ESP juga dapat membantu menghaluskan dan mencerahkan kulit, mencantikkan rambut dan kuku, dan juga membantu mempercepatkan penyembuhan luka.

Selain daripada itu, ESP dapat membantu menguatkan otot rahim si ibu, dalam masa yang sama dapat menyokong pertumbuhan bayi di dalam rahim. Bonus untuk baby kita? ESP consumption dapat meningkatkan penghasilan susu untuk ibu menyusu. Yay! Insyaallah bermanfaat.



Protein ESP ini merupakan protein berasaskan tumbuhan (kacang soya). Jadi,

1. Protein soya ni lebih mudah dihadam, terutamanya di kalangan warga tua.

2. Protein berasaskan tumbuhan bebas daripada lemak tepu dan transfat. Jadi, ia memberikan anda protein tanpa lemak berlebihan.

3. Ia sifar kolestrol.

4. Ia dari sumber non-GMO. GMO ini ialah tumbuhan, haiwan atau organisma lain yang genetiknya telah diubahsuai menggunakan pengubahsuaian genetik atau teknik kejuruteraan, dimana GMO ni telah dikaitkan dengan pelbagai risiko kesihatan.

5. Ia dari sumber semulajadi. Serbuk protein yang berkualiti tinggi dapat memberikan asid amino dan kalsium untuk menguatkan tulang serta gigi.


Waktu makan ESP yang sesuai?

Anda boleh jadikan ESP sebagai minuman sarapan pagi yang lazat. Pagi-pagi ambil dua skop with air sejuk, kocok-kocok botol tu and settle sarapan pagi.

Untuk yang rajin bersenam, boleh minum ESP ni 30 minutes before bersenam.

Atau bila-bila masa je sepanjang hari 😊😊

Note: Untuk yang menjaga kalori tu, haaa jangan risau.. ESP consist of tenaga 110 kcal sekali consume, karbohidrat 10g, protein 14g and lemak 1g. ESP ni juga termasuk Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, Fosforus, Kalsium, Natrium, dan Zat besi.


Risau anda je yang minum ESP ni? Jangan risau..ramai je yang dah ambil ESP ni..

Testimoni ESP

Puan ni dah ambil ESP dah masa 2013, masa tu beliau pregnant. Beliau rasa bertenaga je sepanjang pregnancy tu and kurang rasa nak mengunyah. Bila berpantang pun rasa segar je. Anaknya pun cerah katanya sebab konsisten ESP. Moga ESP ni menjadi asbab perkara-perkara positive ni. Amin 😊


Puan ni consume ESP masa dalam pantang (ESP ni one of the item dalam set pantang Shaklee), alhamdulillah, susu beliau meriah dan pekat..beliau ambil pagi untuk breakfast and malam before tidur. Baby pun tak kerap bangun malam lagi untuk menyusu, sekali je menyusu masa nak tidur. Bonusnya lagi? Berat badan beliau turun and dapat kulit yang cantik. Sapa yang taknak kan? 💓


Another positive review from breastfeed and working mommy. Alhamdulillah, susu jadi pekat dan baby mudah kenyang berkat consume ESP ni, syukur dapat full breastfeeding baby eventhough tak berapa rajin nak pam katanya.


Sejak consume ESP ni kulit beliau jarang naik jerawat, muka pun tak cepat sunburn katanya, kalau tak cepat je tak boleh kena panas sikit..hehe..perut pun rasa cepat kenyang and nafsu beliau tak menggila dah..haha..Alhamdulillah, Fall in Love lagi 💖💖

So, apa lagi? Jom...

Nak tau resepi ESP? Boleh baca dengan detail di sini.

ESP ni boleh dibeli dengan dua cara:

1. Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.     Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/sayanakesp dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P



Enjoy!

_cikEdahyu :)

Location: Klang, Selangor, Malaysia

32 comments:

  1. Yes, I have long heard that protein from soybean packs a lot of energy and it is more sustainable in the long run. Thanks for sharing this amazing product. Surely this will help us to maintain our active lifestyle.

    ReplyDelete
  2. wahhh bagusnya, kulit saya pun macam tu jugak. kena panas sikit mula la meghlit sakannn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la, mudah je nak sunburn tu. Macam saya, saya amalkan Vitamin C dan ESP ni 🥰

      Delete
  3. Good information sharing on ESP. I learned something new from reading this post. Thank you for sharing your review with me.

    ReplyDelete
  4. Tak ada masalah utk consume soya dan susu, cuma masalahnya tak rajin amal minum. Dula rajin minum soya. Boleh lah try ESP ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh nak try. Nak buat pun senang. Campur ngan air sejuk, goncang-goncang and minum terus pun boleh ☺️

      Delete
  5. Shaklee ESP is so good product for healthy life. I have consume it before it's nice

    ReplyDelete
  6. Esp mmg banyak kebaikan. Org kata bagus juga untuk diet dan kawal gula dalam badan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Ayu. ESP ni low GI. Sebab tu boleh buat rasa kenyang lebih lama and bantu paras darah kekal stabil ☺️

      Delete
  7. Soya perisa vanila, mesti sedap ya? Saya selalu dgr ttg ESP ni tapi belum pernah cuba lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap, berani cakap sebab memang saya dah minum ESP ni Ummi. Yang kurang gemar susu, boleh amek ESP ni 😃

      Delete
  8. ESP ni bagus. Marsha punya gastrik dah ok semenjak konsisten ESP ni.

    ReplyDelete
  9. Wahhh menarik juga baca benefit minum ESP ni yang paling tertarik is the part dapat menurunkan berat badan tue... worth trying it kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, its worth it! ESP ni low GI. Sebab tu boleh buat rasa kenyang lebih lama, jadi kuranglah makan 😆

      Delete
  10. banyak juga ya kelebihan ESP ni bolehlah nnti cuba. selalu jugak baca ramai share teringin pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah,Alhamdulillah. Just let me know if you need any help ya ☺️

      Delete
  11. Bnyak kebaikkannyaa yee, walau Sis tak pernah makan dan beli Shaklee ni, tapi rata-rata kawan semua kata bagus ESP ni..

    ReplyDelete
  12. Produk Shaklee ESP ni mmg bagus diamalkan itupun terpulang katmading2 nak amalkan utk kesihatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kalau lagi awal sedar Kepentingan supplement ni..lagi bagus kan ☺️

      Delete
  13. Memang baguskan ESP ni. Mmg banyak kebaikan dia untuk kesihatan cam rugi if tak consume

    ReplyDelete
  14. very useful information about ESP. love natural ingredients too!

    ReplyDelete
  15. Thanks for the review and info, now i get to know about this esp that is good for our health.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelly, glad it helps! Just let me know if you need further assistance ya ☺️

      Delete
  16. now i know about ESP in details. thank you for the explanation. no wonder many people consume ESP.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.