Kenali Vivix, Produk Premium Shaklee sejak 2010

 

Assalaamualaikum…hai!

Anda tahu tak? Vivix merupakan produk premium Shaklee sejak tahun 2010 dan telah terjual sebanyak lebih daripada 1 juta botol di Malaysia. Ia diperbuat daripada ramuan botani untuk kesihatan badan yang menyeluruh. Mari kita kenali Vivix dengan lebih dekat lagi.

Kenali Vivix

 

·         Merupakan minuman botani yang enak.

·   Merupakan minuman yang terdiri daripada ramuan Anggur Muscadine, Knotweed Jepun, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu.

·         Tiada perisa buatan.

·         Tiada pemanis tiruan.

·         Tiada pengawet buatan.

·    Sudah terjual lebih daripada 1 juta botol di Malaysia!

Bahan-bahan dalam Vivix

Anggur Muscadine

·         Bersaiz besar.

·       Kulit dan biji nya lebih tebal berbanding anggur biasa.

·         Mempunyai kromosom tambahan.

·         Tinggi antioksidan.

·     Mempunyai jumlah asid elagik yang paling tinggi.

·         Sejenis polifenol yang terlibat dalam pertahanan antioksidan, panjang umur dan kelangsungan hidup, serta penghasilan tenaga.

Knotweed Jepun

·         Tinggi antioksidan.

·         Menggalakkan kadar keradangan yang sihat.

·         Membaiki peredaran darah.

·         Menghalang pengumpulan platelet darah.

Elderberry Eropah

·         Mengandungi antosianin.

·         Meningkatkan perlindungan imun.

·         Mengandungi ciri anti-bakteria dan anti-virus.

·       Menggalakkan perkembangan sel normal dan sihat.

Lobak Ungu

·         Mengandungi antosianin.

·         Menggalakkan penglihatan yang sihat.

·         Meningkatkan keanjalan saluran darah.

·         Mengurangkan keradangan.


Apa itu polifenol?

·       Polifenol adalah bahan semula jadi yang didapati di dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran.

·     Ia memberikan buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran warna yang terang dengan kepelbagaian warna.

·    Polifenol telah dikaji secara meluas dan mendapat reputasi yang baik dalam industri kesihatan.

·     Polifenol merupakan nutrien yang sangat penting untuk sel sihat kerana ia:

1.    Telomere merupakan penutup yang melindungi hujung kromosom dalam sel. Polifenol melindungi dan memperbaiki DNA untuk mengelakkan telomere menjadi pendek. Telomere yang panjang dikaitkan dengan tahap kesihatan yang lebih baik.

2.    Meningkatkan tenaga sel dengan meningkatkan penghasilan mitokondria iaitu pengeluar tenaga badan.

3.    Meningkatkan daya tahan sel dengan mengurangkan keradangan, radikal bebas dan toksin dalam sel-sel badan.

4.    Protin AGE merupakan bendasing yang terhasil akibat dari lebihan gula dan protin. Polifenol meningkatkan fungsi sel dengan melambatkan pembentukan protin AGE yang merosakkan sel tubuh yang boleh menyebabkan penuaan sel.

10 Manfaat Polifenol yang terdapat dalam Vivix

 

1.    Membantu meningkatkan tenaga dalam badan.

2.    Membantu mengawal gula dalam darah.

3.    Membantu melindungi sel badan.

4.    Membantu mengawal berat badan.

5.    Menyokong kesihatan mata.

6.    Menyokong kesihatan minda.

7.    Meningkatkan sistem imun badan.

8.    Menyokong kesihatan sendi.

9.    Menyokong kesihatan jantung.

10.  Melambatkan proses penuaan. 

Siapa yang sesuai mengambil Vivix?

·         Lelaki yang mementingkan kesihatan

·         Wanita yang mahu kekal awet muda

·         Ibu bersalin terutamanya secara czer

·         Warga emas

 

Anda juga boleh baca mengenai Perbezaan Vivix & ResV di sini.

Vivix ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796 untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/vivix dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

 

Enjoy!

_cikEdahyu :)









Location: Klang, Selangor, Malaysia

34 comments:

  1. Saya pun consume vivix juga, memang bagus sebab ada antioksidan dan khasiat penting untuk badan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, geng! Memang best kan..lagi-lagi amek sejuk-sejuk baru keluar peti ais.. memang 👍😆

      Delete
  2. Banyak juga manfaat vivix ni ye. Bahan-bahan pun boleh dikatakan bagus

    ReplyDelete
  3. Cool post! This post is informative too. You make me learned something new form reading this post. Thank you for sharing me the knowledge on Vivix.

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing this amazing vivix supplements to all of us. Definitely those who want to maintain their active and healthy lifestyle can opt for this Vivix.

    ReplyDelete
  5. patut la ramai kawan2 consume vivix sebab banyak manfaat polifenol ni rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah,Bae.. memang banyak manfaat polifenol ni..sebab tu Vivix ni produk premium 🤩

      Delete
  6. Banyak rupanya kebaikan vivix ni. Patut ramai yang consume sejak dulu lagi.

    ReplyDelete
  7. Lama dh dgr paal vivix ni.. Memng baca bnayak kelebihannaya.. Tapi nad belum cuba lagi.. Nanti kalau nak cuba boleh contact you ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Nad. Glad it helps! Just let me know if you need any help, ya ☺️

      Delete
  8. This looks nice! I am so going to try this! Nak forever young ni~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of coursea nak nampak forever young kannn..hehe

      Delete
  9. Vivix minuman botani yg mmg kaya dengan khasiat. Bagus utk meremajakan kulit juga

    ReplyDelete
  10. This looks like such a great product. Can’t wait to buy and try it myself for a healthier life!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad it helps! Just let me know if you need any help ya ☺️

      Delete
  11. First time dengar tentang produk Vivix. Banyak betul khasiat dia. Boleh la nanti saya dapatkan untuk mak saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, alhamdulillah memang banyak khasiatnya. Sebab tu premium 😆 Just let me know if you need any help ya ☺️

      Delete
  12. Penuh berkhasiatkan produk vivix ni.. yang penting sesuai untuk semua.. satu family boleh consume ni.. (Y)

    ReplyDelete
  13. Dulu ada juga teringin nak tru vivix ni tapi sampai sekarang tak beli lagi. Pernah rasa je boleh tahan sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap rasa Vivix ni. Dia rasa masam-masam beri. Amek pulak sejuk-sejuk baru keluar peti ais..memang 👍😆

      Delete
  14. Wahhh banyak juga manfaat vivix ni yeee. Bahan-bahan pun bagus bagus. Penuh berkhasiat.Nina pun baru first time dengar tentang produk Vivix.

    ReplyDelete
  15. Ramai kawan-kawan Sis guna dan amalkan vivix ni, rata-rata semua kata bagus..

    ReplyDelete
  16. Vivix looks good for overall health support, must try one day.

    ReplyDelete
  17. oh never know about this. good to read about vivix here. well, janji sihat kita lepas consume kan

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.