Set Cadangan Jerawat dari Shaklee

 

Assalaamualaikum…Hai!

Cadangan set cantik (basic) untuk kulit cantik tanpa jerawat adalah gabungan Vitamin C dan ESP Shaklee.

Vitamin C

Vitamin C adalah penting untuk membantu pembentukan kolagen dan juga memberi nutrient berkaitan kesihatan kulit. Tetapi, badan kita tidak dapat menghasilkan Vitamin C dengan sendirinya. Jadi, kita perlu mengambil Vitamin C setiap hari.

MANFAAT Sustained Release Vita-C Plus yang BANYAK

1.       Merangsang pembentukan kolagen

2.       Membantu mengekalkan kulit yang awet muda

3.       Mencerahkan kulit secara semulajadi

4.       Membantu mengurangkan kedutan

5.       Membantu mengurangkan jerawat dan sunburn

6.       Mengawal masalah kulit berminyak

7.       Mengecilkan pori muka

8.       Membantu meningkatkan imun

9.       Mengurangkan risiko diserang selesema, batuk dan demam

10.   Mengatasi masalah insomnia

11.   Membantu mengurangkan rasa mual sewaktu hamil

12.   Membantu penyerapan iron

13.   Membantu menguatkan gusi

14.   Membantu menguatkan tulang dan gigi

15.   Menurunkan kadar asid urik dan mengurangkan serangan Gout

16.   Membantu menyembuhkan luka

17.   Mengurangkan masalah resdung

1 tablet Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 500mg Vitamin C. Vitamin C Shaklee lain dari produk Vitamin C yang lain kerana ia menggunakan teknologi ‘Sustained Release Delivery System’. ‘Sustained Release Delivery System’ bermaksud 100mg vitamin C akan dilepaskan setiap jam selama 5jam untuk meningkatkan penyerapan dan mengurangkan pembaziran. Selain itu, ia juga diperkaya dengan 120mg Bioflavonoid Citrus untuk meningkatkan kadar penyerapan.

Kebiasaan Vitamin C di pasaran diperbuat dari oren/limau, tetapi diantara kelebihan lain Vitamin C Shaklee adalah ianya daripada sumber ekstrak jagung. Jadi, ia sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif ataupun gastrik.

ESP 

Sementara itu, Protein ESP Shaklee dapat membantu menghaluskan dan mencerahkan kulit wajah. Protein ESP Shaklee merupakan protein berasaskan kacang soya, dimana protein soya ini lebih mudah dihadam, terutamanya di kalangan warga tua. Ia berasaskan tumbuhan, bebas daripada lemak tepu dan transfat. Jadi, ia memberikan anda protein tanpa lemak berlebihan.

ESP juga sifar kolestrol dan dari sumber non-GMO. GMO ini ialah tumbuhan, haiwan atau organisma lain yang genetiknya telah diubahsuai menggunakan pengubahsuaian genetik atau teknik kejuruteraan, dimana GMO ni telah dikaitkan dengan pelbagai risiko kesihatan. Oleh itu, ESP ini adalah dari sumber semulajadi, bukan dari sumber pengubahsuaian genetic atau teknik kejuruteraan. 

ESP sesuai untuk di minum around-the-clock. Anda boleh jadikan ESP sebagai minuman sarapan pagi yang lazat, untuk yang rajin bersenam, boleh minum ESP ni 30minutes before bersenam untuk memberi tenaga, sebagai minum petang, dan juga sebagai ganti makan malam.

Berikut merupakan testimoni untuk set cantik ini :

Kulit muka makin cantik

“Dari zaman ramaja, saya memang ada masalah kulit. Selalu tumbuh jerawat sampai berbekas. Sejak amalkan Vitamin C dan ESP ni, alhamdulillah kulit muka sudah improve“.

Bersih dari jerawat batu bawah pipi dan leher

Puan Siti Aisyah menggunakan ESP & Vitamin C selama lebih kurang seminggu, dan mendapati kulit bersih dari jerawat batu di bawah pipi dan leher.

Jerawat pasir tiada lagi 

Jerawat pasir tiada lagi selepas penggunaan ESP & Vitamin C selama 2 minggu.

Harga Vitamin C dan ESP

Sustained Release Vita-C Plus ini berharga RM97.50 dan boleh bertahan selama 6 bulan consumption (1 botol ada 180biji), manakala ESP berharga RM161.25 dan boleh bertahan selama 1 hingga 2 bulan.

Menarik kan, set cantik ni? 😊

 

Set cantik ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/sayanaksetcantik dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

 

Enjoy!

_cikEdahyu :)

 

Anda juga boleh membaca dengan lebih detail:

5 punca yang boleh menyebabkan jerawat

5 jenis jerawat di wajah

9 Makanan Punca Jerawat Timbul di Wajah

Petua Tradisional untuk Mengatasi Jerawat Muka

Petua Mudahuntuk Hilangkan Jerawat Muka

Kebaikan VitaminC untuk Kulit yang Sihat Tanpa Masalah Jerawat

3 Kesan Picit Jerawat di Muka

Koleksi Testimoni Vitamin C Shaklee

Koleksi Testimoni Set Jerawat Shaklee




Location: Klang, Selangor, Malaysia

38 comments:

  1. Hi. Terima kasih berkongsi produk yang sesuai dengan maslah jerawat ini. Aspek pemakanan juga kekadang membuat jerawat timbul wajah kita kan. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Naim, jaga pemakanan pun penting. Saya ada share post "9 Makanan Punca Jerawat". Jemput baca ☺️

      Delete
  2. Produk kecantikan Shaklee memang diyakini berkesan. Saya juga salah seorang pengguna produk Shaklee..alhmdulillah sangat berpuas hati

    ReplyDelete
  3. vitamin c memang penting untuk kesihatan badan kita tapi boleh juga kurang kan jerawat

    ReplyDelete
  4. banyaknya feedback positif! Berbaloi la kalau beli boleh tahan sampai 6 bulan. Berpatutan dengan harga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Farhana? Saya pun rasa berbaloi-baloi harganya..sebab tu saya suka..hehe

      Delete
  5. Wahh ternyata ya bila consume vit c + esp boleh bantu untuk isu jerawat. Sis kdg2 tumbuh juga jerawat, tp dulu memang trok gile muka sb jerawat. Still now masih ada scar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tambah Vitamin E sis, untuk bantu kurangkan scar lama

      Delete
  6. Saya seorang pengguna setia shaklee. Produk ni mmg terbaik. Saya dah amalkan selama 6 tahun 😊

    ReplyDelete
  7. wah bagus juga produk ni boleh membantu orang yg ada masalah jerawat ni. harga pun boleh tahan :)

    ReplyDelete
  8. set ni memang bagus. ada kawan try and berkesan untuk dia. rugi sapa tak grab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just let me know if you need any help ya ☺️

      Delete
  9. Betul, kalau nak jaga kecantikan kulit, bukan setakat dari luaran saja tapi kena jaga dalaman juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju Ummi. Tapi, yang dalaman tu jugaklah yang kita terlupa jaga..huhu

      Delete
  10. Anak Sis jenis muka berjerawat pernah try shaklee ni, tapi dia tak serasi, lagi banyak tumbuh, katanya effect tapi dia tak sanggup tengok mukanya, terus stop semua..Now ada guna produk lain, alhamdulilah dah ook..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, tahniah dah jumpa yang serasi ☺️

      Delete
  11. Xde la mahal sangat produk2 Shaklee kan especially vitamin C.. Boleh tahan almost half a year! Okay la tue at that price kan? Boleh try la nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, macam tak percaya kan harga dia 🥰 just let me know if you need any help ya ☺️

      Delete
  12. ohh I can introduce this to a friend, she's suffering from acne, I didn't know using supplements can help.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes Jia, it can help. Just let me know if you need any help ya ☺️

      Delete
  13. this product looks so good and the ingredients seem effective. would love to try it one day

    ReplyDelete
  14. Ermmm tengok gambar testimoni tu rasa nak rekemen produk shaklee dekat adik. Kulit muka dia boleh tahan naik jerawat. Mana tahu serasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, boleh. Just let me know if you need any help ya ☺️

      Delete
  15. Kalau betul-betul nak atasi masalah jerawata ni memang betul kena ambil satu set baru tahu keberkesanannya hurmm menarik dan best juga ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut kulit juga. Ada orang cukup vitamin c je, Ada orang suka ambil both 😉

      Delete
  16. it's good to consume Vitamin C dan ESP Shaklee every day to build our body

    ReplyDelete
  17. Shaklee dah packing baru ye.
    Cantik pulak.
    Dulu pernah juga ambil Produk Shaklee tuk try.
    Sekali je masa pantang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, packaging baru cantik kan 🥰 Alhamdulillah, tak berpantang pun boleh je continue consume Shaklee tau

      Delete
  18. Menarik gak gabungan produk nie kan. Benefitnya banyak. Harganya pun berpatutan jika kita nilai balik berapa lama ianya bertahan. Lagipun nak kulit cantik kan

    ReplyDelete
  19. Interesting to know that u have this kind of set ready and customers don't have the trouble of choosing one

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.