Cara Hilangkan Mata Panda dengan Mudah di Rumah


 Assalaamualaikum…hai!

Ramai yang ada masalah mata panda tak di sini? Panda iye lah comel kan..kalau kita, mesti nak elakkan mata panda ni kan πŸ˜„Mari saya kongsikan cara hilangkan mata sembap atau “mata panda” dengan mudah...dan menggunakan barang-barang yang kita ada di rumah sahaja 😊

Cara 1:

·         Sejukkan 2 keping timun

·         Letakkan pada mata selama 25 minit

Cara 2:

·         Dinginkan kentang mentah dan potong kepada separuh

·         Letak kepingan kentang dingin di atas mata yang tertutup

·         Biarkan selama 15 – 20 minit

Cara 3:

·         Basahkan 2 beg teh di dalam air sejuk dan biarkan seketika

·         Letakkannya di atas mata selama 25 – 30 minit

Cara 4:

·         Sejukkan sudu keluli di dalam air berais

·         Letakkan sudu di atas mata

·         Lakukannya sehingga anda melihat mata menjadi lebih baik

Cara 5:

·         Pukul beberapa putih telur dan letakkan di sekitar mata anda

·         Kemudian biarkan selama 20 minit sebelum mencucinya dengan air bersih

Cara 6:

·         Letakkan kepingan avocado masak di bawah mata

·         Biarkan selama 5 – 10 minit

Selamat mencuba! 😊

Nak cara lagi mudah? Anda boleh menggunakan YOUTH Restoring Eye Treatment. Eye treatment ini berfungsi sebagai anti-penuaan:

Mengurangkan penampilan garis halus dan kedutan, kelopak mata kendur; Menegangkan dan menghilangkan kedutan kulit.

Peptide Blend – Membantu menyokong penghasilan kolagen dan mempercepat pembaharuan sel kulit.

Locus Japonicus ditambah dengan Schisandra Chinensis fruit extract – Membantu menyokong penghasilan kolagen, elastin, dan fibrillin; membantu memberikan lebih banyak nutrient dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.

Mengurangkan penampilan lingkaran hitam

Licorice extract – Membantu mencerahkan kulit di bahagian bawah mata untuk mengurangkan lingkaran hitam.

Mengurangkan penampilan sembap

Cooling tip – Membantu meningkatkan peredaran mikro untuk mengurangkan penampilan kemerahan bawah mata dan mata yang sembap.

Melembap dan melindungi

Hyaluronic Acid – Menghidrat dengan mebgekalkan air pada kulit. Menyerap sehingga 1,000x beratnya di dalam air untuk melembapkan.

Vital Repair+ dan polifenol Muscadine Grape – Membantu mengurangkan kesan radikal bebas dengan melindungi sel DNA; melindungi kerosakan kolagen dan elastin.

Keistimewaan YOUTH Restoring Eye Treatment

·         100% Vegan

·         Bebas gluten

·         Diuji oleh Ahli Dermatologi

·         Bebas kekejaman

·         Tidak menyumbatkan liang pori

·         Formulasi tanpa 1,500 bahan merbahaya

·         100% wanita terbukti secara klinikal memiliki kulit kelihatan lebih muda

Boleh baca Cara Kegunaan YOUTH Restoring Eye Treatment di sini

YOUTH Restoring Eye Treatment ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari website Shaklee https://www.shaklee.com.my/products/look-younger-longer/14111?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/YOUTHeye dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P

 

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

 

Enjoy!

_cikEdahyu :)



46 comments:

  1. suka buat yg dengan uncang teh tu..buh dalam peti bagi sejuk dulu..lepas tu tempek..nyamannnn..hihihi

    ReplyDelete
  2. Bsnk rupanya cara tradisional rawat bahagian mata ni.... baru tau terima kasih share.

    ReplyDelete
  3. I didn't know that there are so many other ingredients that can be used to get rid of our panda eye bags. Thanks for sharing. Didn't expect to see potatoes in the list.

    ReplyDelete
  4. tak pernah lagi buat dengan mana-mana cara. Nanti nak try lah jugak. Guna youth pun nice jugak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang rajin boleh lah cuba. Yang tak rajin, guna youth je senang ☺️

      Delete
  5. Banyak cara tradisional nak rawat mata panda tapi renyah lah kan. Boleh la nak try Youth nie gak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju..nak senang guna youth aje πŸ₯°

      Delete
  6. banyak juga petua nak hilangkan mata panda ni. wah lepas ni tak payah nak susah2 boleh guna je produk youth ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. nak cara mudah, guna Youth aje πŸ₯°

      Delete
  7. okay tak sangka ada cara tradisional nak rawat mata panda ni. bolehlah nanti cuba. saya pun sejak dua menjak ni dah mula naik mata panda :)

    ReplyDelete
  8. Banyak cara nak hilnagkan mata panda.. Tapi kita suka cara cepat.. Haha.. Letak cream atau tampal eyepatch.. Belum cuba lagi profuk youth ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat dan mudah..hehe..bolehlah cuba youth nanti πŸ˜‰

      Delete
  9. Saya biasa dgr timun dgn teabag tu je. Yg lain2 baru 1st time dgr. Tp dgn youth eye treatment ni lg la mudah kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, of course dengan Youth lebih senang. Letak keliling mata je, settle

      Delete
  10. Ada juga tips yang ada tu Marsha buat. Tapi eye cream sangat penting rupanya. Ada beautician bagitau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, lagipun skin bawah mata Kita ni sensitive

      Delete
  11. semua cara tu pernah try kecuali avacado. mahal sayang nak letak kat mata baik makan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rajinnyaaa dah try semua. Saya setuju bab avocado tu 😝

      Delete
  12. Iyee dulu sampai sekarang guna aje timun.. lain-lain Sis tak pernah buat.. timun aje kalau konsisten, hilang lebam mata panda tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sis rajin 😁 untuk yang tak berapa rajin ni..

      Delete
  13. Dulu selalu guna timun. Mmg betul2 dapat segarkan mata.. nanti nak cr timunla hehe

    ReplyDelete
  14. Banyak juga cara untuk merawat mata panda ni rupanya..tapi kalau Murni malas nak renyah2 beli jer YOUTH Restoring Eye Treatment senang.

    ReplyDelete
  15. that's very nice tips from you, I have tried a few before. Didn't know kentang also can helps hehe

    ReplyDelete
  16. Brand YOUTH ni under Shaklee ye? Wahhh senang ada produk YOUTH Restoring Eye Treatment ni.. kena try la since my eye bag really mencacatkan gambar2 yang diambil.. thanks for sharing this ya sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, youth skincare ni brand Shaklee..haha..glad it helps! πŸ˜‰

      Delete
  17. mata panda ni punca x cukup tdo la kan? JM mmg tdo cukup kadang terlbeih tdo hihih

    ReplyDelete
  18. Hai Ayu..JM datang buat kunjungan bals..tarima kasih jengah blog JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi JM, terima kasih. Salam perkenalan ☺️

      Delete
  19. Tq sharong, senang jer rupanya nak hilang mata panda semua bahan2 ada kat dapur tp kena rajin buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Halimah, rajin tak rajin je kita ni..hehe

      Delete
  20. Thanks for the tips, recently mata panda teruk, I really need to try some of these.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Jia, glad it helps! Just let me know if you need more help regarding youth ya ☺️☺️

      Delete
  21. Pernah buat cara letak timun. Hehe sekarang tidak buat sebab tiada mata panda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh..memang menjadi untuk awak 🀩🀩 Tahniah!

      Delete
  22. this is a very good tips!!! i also wanna try this at home cos i have panda eyes!!

    ReplyDelete
  23. This is indeed an interesting article with so many useful tips. time to make the panda eyes disappear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..lets together be free from panda eyes :P

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.