Vivix Shaklee Kebaikan dan Manfaat


Vivix Shaklee

Soalan lazim yang sering ditanya mengenai Vivix, produk premium Shaklee.

Vivix Shaklee
1.    Apa itu Vivix?

Vivix adalah minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Elderberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu.

2. Apa yang membuatkan minuman Vivix ini berbeza dengan produk lain?

Kemajuan sains kami dan campuran proprietari berasaskan anggur muscadine, salah satu daripada buah yang paling jarang didapati dan tahan lasak. Anggur muscadine mengandungi polifenol lengkap yang tidak terdapat dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mempunyai kepekatan asik alergik dan elagitan yang lebih baik, apabila digabungkan dengan polifenol lain akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Di Shaklee, kami memanfaatkan kelebihan anggur muscadine dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan yang dipatenkan yang menumpukan dan mengekalkan kandungan bioaktif polifenol.

Baca: Vivix dari anggur muscadine

3. Siapakah yang boleh minum Vivix ini?

Vivix direka untuk orang dewasa yang mementingkan kesihatan penuaan secara sihat dan kesejahteraan. Vivix tidak disarankan bagi wanita hamil atau menyusui atau sesiapa yang berumur 18 tahun ke bawah.

4. Berapa banyak Vivix perlu diambil dalam 1 hari?

Satu sudu teh sehari.

Vivix Shaklee

5. Apa yang membuatkan Anggur Muscadine berbeza dengan anggur yang lain?

Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang paling jarang ditemui, anggur yang tahan lasak, dengan profil polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, anggur muscadine mempunyai kepekatan asik ellagik dan elagitanin yang tinggi, apabila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine yang lain, menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Anggur Muscadine juga boleh membiak dalam persekitaran yang bahaya; profil fenolik mereka memberikan perlindungan tambahan terhadap bakteria, kulat, yis, kemarau, kelembapan yang berlebihan dan suhu yang melampau sementara anggur lain mudah rosak dalam persekitaran seperti ini.

6. Apa itu polifenol?

Istilah polifenol digunakan untuk menggambarkan sekumpulan sebatian semula jadi yang ditemui sebahagian besarnya dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran yang mempunyai manfaat antioksida dan potensi kesan perlindungan terhadap penuaan sel. Malah, penyelidikan baru menunjukkan bahawa polifenol boleh memberikan pelbagai kesan biologi terhadap kesihatan manusia.

7. Bilakah saya harus mengambil Vivix?

Ambil Vivix setiap hari, sebaik-baiknya dengan hidangan seperti sarapan pagi atau makan tengahari. Goncangkan sebelum mengambil hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

Vivix Shaklee
8. Boleh saya ambil lebih 1 sudu Vivix sehari?

Menurut penyelidikan terkini, tidak terdapat manfaat tambahan daripada mengambil lebih daripada hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

9. Bolehkah saya ambil Vivix bersama supplemen Shaklee yang lain?

Vivix boleh diambil bersama semua makanan tambahan Shaklee. Secara idealnya, Vivix akan diambil dengan Shaklee Vita-Lea Iron Plus, ESP Soy Protein, Vitamin C, B-Complex dan Omega Guard untuk melengkapkan keperluan pemakanan harian anda.

Penggunaan semua nutrient penting ini, bersama-sama dengan polifenol dalam Vivix, memberikan spektrum nutrisi yang meluas ke seluruh tubuh anda dan menyediakan asas untuk kehidupan yang lebih lama dan sihat.

10. Adakah terdapat langkah berjaga-jaga?

Tidak ada interaksi yang diketahui antara Vivix atau mana-mana ramuannya dan makanan tambahan yang lain.

Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan agar seseorang yang berada di bawah jagaan doktor, dalam keadaan perubatan atau penyakit, atau yang mengambil preskripsi ubat, terutama ubat cair darah hendaklah membincangkan penggunaan Vivix dengan penjaga kesihatan professional mereka.

Vivix Shaklee

11. Adakah Vivix mengandungi alkohol?

Vivix tidak mengandungi alkohol

12. Adakah Vivix disahkan halal?

Ya. Vivix diiktiraf Halal oleh Islamic Services of America (ISA), badan pensijilan halal asing yang diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Islam Malaysia (JAKIM)

13. Adakah Vivix didaftarkan di bawah NPRA (Badan Pengawalseliaan Farmaseutikal Kebangsaan)?

Tidak. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Jabatan Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (FSQD).

14. Kenapa saya perlu simpan Vivix di dalam peti sejuk selepas dibuka?

Penyejukan selepas dibuka akan membantu mengekalkan kesegaran, warna dan bahan aktif yang optimum dalam produk.

Vivix Shaklee

10 Manfaat Polifenol yang ada dalam Vivix

10 Manfaat Polifenol yang ada dalam Vivix
  1. Membantu meningkatkan tenaga dalam badan
  2. Membantu mengawal gula dalam darah
  3. Membantu melindungi sel badan
  4. Membantu mengawal berat badan
  5. Menyokong kesihatan mata
  6. Menyokong kesihatan minda
  7. Meningkatkan sistem imun badan
  8. Menyokong kesihatan sendi
  9. Menyokong kesihatan jantung
  10. Melambatkan proses penuaan.

Vivix Shaklee

Vivix Shaklee Kebaikan dan Manfaat

Set Promosi Shaklee Februari 2021

Berminat dengan Vivix? Vivix ini boleh dibeli dengan dua cara:

Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796 untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun

Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/Vivix dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free 😊

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia


Enjoy!

_cikEdahyu :)

Nak tahu macam mana untuk dapatkan diskaun 20% Shaklee? Boleh tekan sini

Diskaun Shaklee 20%

Baca juga: Berhenti merokok dengan Vivix

Awet muda bersama Vivix

Detox dengan Vivix

Post a Comment

4 Comments

Terima kasih atas komen anda :)Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.