YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask

Info Produk: YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask

“Apabila saya memakai YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask, saya fikir ia telah disejukkan kerana ia memberikan kesan penyejukan yang hebat pada kulit saya. Selepas memakainya, saya rasa kulit saya lebih bersih, terutamanya pada zon T dan dagu serta pipi saya lembap dan licin” – Vijayalaxshmi Arumugam

Testimoni YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask 

“YOUTH Hydrating Gel Mask pastinya kesukaan saya! Selepas hanya 10 minit, saya melihat seri yang jelas pada wajah saya! Kulit saya terasa lembut dan bersih. Bagi lelaki, semua yang kami mahukan adalah produk yang mudah digunakan dan berkesan. Terima kasih kepada YOUTH, kini lelaki boleh kelihatan baik seperti yang mereka rasa” – Khoo Wei Phang

Testimoni YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask 

“Saya mempunyai kulit kombinasi dan sukar untuk mencari produk yang sesuai untuk kulit saya. Walaubagaimanapun YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask adalah penyelesaian yang sempurna! Produk meluncur dengan mudah di seluruh muka saya dan ia senang digunakan. Kulit saya terasa lembut dan segar. Zon-T juga bebas minyak!”

– W. Muliani binti W. Muda

Testimoni YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask

.

Ramai yang ada skincare range masing-masing tapi percaya tak..ramai yang tak amalkan pemakaian masker ni? Haaa..masker ni sangat penting tau sebagai tambahan dalam skincare range kita 😊 YOUTH ada 2 jenis mask iaitu Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask

YOUTH Purifying Clay Mask for oily skin 

Purifying Clay Mask untuk kulit yang berminyak atau kulit jenis mudah berjerawat

·         Clay Mask mendetoks, membersihkan dan menghidratkan kulit.

·         Menyahtoksin dan membersihkan kulit dengan campuran tiga jenis tanah liat yang kaya dengan mineral, serbuk arang yang halus dan abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik.

·         Menyerap dan menyingkirkan bahan pencemar, kotoran, dan sebum berlebihan untuk membantu meminimumkan penampilan liang pori, kulit yang lebih licin tanpa menghakis atau mengeringkan kulit.

·         Sesuai untuk kulit yang berminyak atau kulit jenis mudah berjerawat.

YOUTH Purifying Clay Mask for oily skin 

·         Khas untuk kulit yang berminyak, mask ni boleh di pakai pada waktu malam, lepas seharian kita terdedah pada macam-macam kotoran. Jadi kulit memerlukan detoks yang menyeluruh untuk pembersihan kulit.

·         Purifying Clay Mask juga bagus untuk dijadikan rawatan tompokan pada bahagian kulit yang mudah naik jerawat.

·         Cara memakai:

o   Sapukan mask pada wajah yang bersih, elakkan kawasan mata dan bibir.

o   Biarkan selama 10 minit.

o   Bilas dengan air atau lap dengan kain basah perlahan-lahan.

YOUTH Hydrating Gel Mask untuk kulit kering 

Hydrating Gel Mask untuk kulit jenis kering

·         Hydrating Gel Mask membantu mengembalikan seri wajah.

·         Melega dan menyegarkan untuk kulit segar dan wajah yang berseri.

·         Melembapkan kulit dengan asid hialuronik, jus daun aloe, dan gabungan pelbagai herba seperti Cantella Asiatica dan ekstrak Chamomile yang memberi kesegaran dan kelembapan yang berpanjangan.

YOUTH Hydrating Gel Mask untuk kulit kering 

·         Bekerja atau duduk di bawah aircond selalu menyebabkan kulit kita menjadi kering. Jadi, bolehlah legakan kulit kita dengan kelembapan Hydrating Gel Mask untuk kulit wajah yang sihat berseri.

·         Cara memakai:

o   Sapukan mask pada wajah yang bersih, elakkan kawasan mata dan bibir.

o   Biarkan selama 10 minit.

o   Bilas dengan air atau lap dengan kain basah perlahan-lahan.

Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask untuk Kulit Kombinasi
YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask for combination skin 

·         Pada yang kulit kombinasi, boleh manfaatkan both Clay Mask dan Gel Mask! Sapukan Purifying Clay Mask pada Zon-T (dahi, hidung dan dagu), manakala Hydrating Gel Mask sapukan pada bahagian pipi.

·         Cara memakai :

o   Sapukan mask pada wajah yang bersih, elakkan kawasan mata dan bibir.

o   Biarkan selama 10 minit.

o   Bilas dengan air atau lap dengan kain basah perlahan-lahan.

YOUTH Hydrating Gel Mask dan Purifying Clay Mask 

Dalam mencari skincare atau produk penjagaan wajah yang sesuai dengan kulit kita, kita perlu baca content pada skincare tu dan elakkan bahan-bahan ni:

·         Paraben – boleh menyebabkan kerosakan organ reproduktif, gangguan tiroid dan kanser berkaitan hormon.

·         Phthalates – biasanya diberi singkatan sebagai DEP, BBzP, DBP dan DEHP, yang boleh menyebabkan obesiti, diabetes jenis 2, kanser payudara, ketidaksuburan dan banyak lagi.

·         Pewangi (fragrance) – boleh mencetuskan alahan dan serangan asma.

·         Paraffin/ Petrolatum – boleh menyebabkan pelbagai komplikasi kesihatan, terutamanya kanser.

YOUTH bebas daripada 1,500 bahan pencemar 

Selain itu, YOUTH bebas daripada 1,500 bahan pencemar, racun perosak, dan bendasing. Banyak sangat kan 1,500 bahan tu? 😊 Di antara bahan yang tidak digunakan dalam formulasi YOUTH adalah:

·         Lauril sulfat/ Laureth sulfat

·         Pewangi sintetik

·         Paraben

·         Phthalates

·         Minyak mineral/ paraffin/ petrolatum

·         Pengawet formaldehid

·         Pewarna sintetik

·         Bahan-bahan dari haiwan

·         Logam berat

·         Merkuri

·         Perak & garam

·         Biji mikro (plastik mikro)

·         Ethanolamines (MEA/ DEA/ TEA)

·         Benzofenon

·         Propylene glycol

·         Cyclosilicone

8 Sebab Anda Perlu Pilih YOUTH Skincare

1.    Dihasilkan secara klinikal oleh Pakar Kulit bertaraf Antarabangsa, Indeks Usia Kulit memberikan cara untuk membuktikan kesan YOUTH terhadap penampilan dan usia kulit berasaskan fakta dan ujian klinikal.

2.    2 dari 3 pengguna YOUTH mengalami perubahan usia kulit sedekad (10 tahun) lebih muda.

3.    100% pengguna YOUTH mengalami kulit yang kelihatan lebih muda dalam masa 7 hari dan dengan penggunaan yang berterusan.

4.    Formulasi YOUTH bebas dari 1,500 bahan pencemar, racun perosak, dan bendasing.

5.    YOUTH adalah 100% vegan, berasaskan bahan semulajadi, dan tanpa kekejaman

6.    YOUTH tidak menyumbatkan liang pori, telah diuji oleh Pakar Dermatologi dan Pakar Oftalmologi.

7.    Diuji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru, sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan.

8.    Kami telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan yang produk kami selamat.

Bahan Utama YOUTH Skincare
Bahan Utama YOUTH Skincare 

Muscadine Grape – Polifenol di dalam Muscadine Grape melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus – YOUTH Complex yang digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.

Apple Stem Cell Extract – Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract dapat mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kita kelihatan lebih bersri dan lembut, lebih lama.

Schisandra Chinensis Fruit Extract - Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Vital Repair Complex - Vital Repair Complex memberikan nutrient anti-oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Testimoni YOUTH Mask

Testimoni YOUTH Mask
“Rasa dah tak boleh tinggal Youth Mask ni. Awal-awal guna, memang Nad pakai hari-hari. Effect dia cepat sangat, terus kulit nampak lebih cerah dan glowing.

Pores cepat kecut. Pergi mana-mana, Nad akan share tentang bestnya Youth Mask ni” – FB Nadiah Suhaidi.
Testimoni YOUTH Mask
Husband Wanie dah fall in love sangat kat Youth Mask. Hari-hari suruh sapu mask kat muka dia. Dia kata muka rasa fresh, bersih, kurang berminyak dan moist. Siap cakap lagi kalau habis bagitau, nanti Abang bagi duit” – FB Shazwani Aika.
Testimoni YOUTH Mask
“Rasa macam dah tak boleh kalau taka da Youth Clay Mask tu. Kat dagu Wana selalu naik jerawat. Tapi tak risau dah sebab laju betul jerawat kecut bila pakai Clay Mask. Semalam Wana beli lagi 2 unit terus” – FB Wana Sulaiman.

Testimoni YOUTH Mask
“Eina suka Youth Mask ni. Kulit rasa lebih bersih dan licin je lepas pakai. Memang betul, kulit terus jadi glowing dan nampak fresh je. Kawan-kawan pun tegur. Eina paling suka Youth Clay Mask” – FB Eina Md Ali.

 

Sangat menarik kan? 😊 Berminat dengan YOUTH Mask ni? YOUTH Mask ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/YOUTHMask dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free 😊


Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia


Enjoy!

_cikEdahyu :)


Boleh baca: Youth Skincare Shaklee

Baca juga: YOUTH Cleanser Shaklee: Fungsi, Manfaat, Bahan Kandungan dan Testimoni

YOUTH Restoring Eye Treatment: Krim Mata Shaklee

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.