YOUTH Cleanser Shaklee: Fungsi, Manfaat, Bahan Kandungan dan Testimoni

Assalaamualaikum…hai!

Pencuci muka adalah langkah pertama dalam skincare routine yang betul. Untuk mendapatkan kulit wajah yang sihat perlu dimulakan dengan mencuci muka dengan bersih. Pencuci muka YOUTH dinamakan Luminuous Gel Oil Cleanser. 

 

Ikut namanya, cleanser ini jenis gel dan oil, tau 😊 Jadi, cleanser ini sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif dan kulit kering. Best betul!

Fungsi Utama YOUTH Cleanser

·         Menghaluskan kulit dengan lembut

·         Mencuci dan melembapkan kulit

·         Menyediakan kulit untuk langkah seterusnya dalam skincare routine

18 Manfaat YOUTH Cleanser

1.    Tidak menegangkan kulit

2.    Mengandungi bahan untuk anti-penuaan

3.    Mengurangkan parut jerawat/ parut hitam

4.    Mencerahkan kulit

5.    Mengatasi masalah kulit kusam

6.    Melembapkan kulit

7.    Tidak merosakkan skin barrier kulit

8.    Boleh digunakan sebagai make up remover

9.    Bebas daripada sabun (soap free)

10.  Di uji oleh dermatologi

11.  Di uji oleh oftalmologi

12.  Tidak memedihkan mata

13.  pH seimbang

14.  Menghaluskan kulit wajah

15.  Tidak memedihkan kulit

16.  Membantu mengurangkan pigmentasi ringan kulit

17.  Tidak menyumbatkan liang pori

18.  Mengecilkan liang pori wajah

Bahan Kandungan YOUTH Cleanser

 

·         1,2-Hexanediol

·         Vitis Vinifera (Graped) Seed Extract

·         Glucosamine HCI

·         Niacinamide (Vitamin B3)

·         Decyl Glucoside

·         Diglycerin

·         Panthenol (Vitamin B5)

·         Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C)

·         Vitis Rotundifolia (Muscadine grape) Fruit Extract

·         Caprylyl Glycol

·         Polyglyceryl-4 Caprate

·         Hexylene Glycol

·         Laminaria Digitatta Extract

·         Hydroxyacetopherone

·         Tocopherol (Vitamin E)

·         Citric Acid

·         Tromethamine

·         Sodium Benzoate

·         Methyl Gluceth-20

·         Retinyl Palmitate (Vitamin A)

·         Beta Glucan

·         Saccharomyes Cerevisiae Extract

·         Superoxide Dismutase

·         Vitex Trifolia Fruit Extract

·         Aorylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer

·         Water

·         Urea

·         Tocopheryl Acetate (Vitamin E)

·         Potassium Sorbate

·         Potassium Hydroxide

·         Phenoxyethanol

·         Fragrance

·         Silica

Baca: Istimewa Youth: 8 Sebab Anda Perlu Pilih Youth Skincare

Bahan Aktif dalam YOUTH Cleanser

Anggur Muscadine, Yeast Extract, Vital Repair, Avocado Oil dan Algae Complex bertindak untuk:

·         Melindungi kulit dari kekotoran

·         Lindungi kulit dari kerosakan akibat sinaran UV

·         Lindungi kulit dari radikal bebas

·         Mencerahkan kulit

·         Menghaluskan kulit

·         Membersihkan kulit

·         Detox kulit

·         Meningkatkan kelembapan kulit

Baca: Youth: Skincare dengan Ramuan Botani

Cara guna YOUTH Cleanser

Mudah je guna cleanser ni..dan since tak perlu buka penutup, takde lah hilang kan? 😋

·         Basahkan muka

·         Pulaskan penutup dan picit pencuci ke atas tapak tangan

·         Cuci muka seperti biasa

·         Bilas dengan air bersih

Testimoni Pengalaman Pengguna YOUTH Cleanser

Lepas cuci muka dengan Cleanser Youth, kulit memang rasa segar dan lembut. Bau pun sedap 😊 – Puan Nadhirah

 

Sejak pakai Cleanser Youth kulit rasa lembut, bersih, kulit wajah sentiasa licin lembut walaupun seharian tak cuci. Biasanya cuci pagi dan petang je. Muka dah tak berminyak macam dulu-dulu – Puan Hafizah

 

Muka saya jenis kering. Susah nak cari cleanser yang sesuai dengan muka. Dengan Youth Cleanser ni, bukan sahaja kulit rasa tak berapa tegang sebab kulit kering tapi rasa sangat segar dan bersih – Puan Syuhaida

Berminat dengan YOUTH Cleanser? YOUTH Cleanser ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/products/look-younger-longer/14101?sid=1441796 untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/YOUTHcleanser dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P

 

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Enjoy!

_cikEdahyu :)

Location: Klang, Selangor, Malaysia

6 comments:

  1. Memang kena cari produk yang sesuai dengan kulit kita, kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Farrah..nasib baiklah Youth ni memang sesuai untuk semua jenis kulit. Kulit sensitif dan kering pun boleh tau 😃😃

      Delete
  2. Wah ada kandunhmgan glucosamine.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Ye Azian, Youth skincare ni product Shaklee ☺️

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.