Set Menyusu Membantu Penghasilan Susu Ibu

 

Assalaamualaikum…hai!

Set menyusu Shaklee memastikan nutrient mencukupi (yang lompong akibat pemakanan yang tidak cukup khasiat) kepada ibu menyusu, lalu menjadikan ibu lebih sihat, kurang stress dan lebih bertenaga. Apabila tubuh ibu dalam keadaan maksimum, barulah badan dapat menghasilkan susu ibu yang mencukupi buat bayi 😊

Set menyusu ini terdiri daripada Energizing Soy Protein (ESP), Alfalfa dan OsteMatrix. Fungsi set menyusu ini ialah:

1.    Dapat menambah baik kualiti susu ibu (susu pekat).

2.    Menggalakkan penghasilan susu ibu yang banyak.

3.    Membekalkan tenaga kepada ibu menyusu.

4.    Mengurangkan risiko sakit pinggang, lenguh dan letih semasa menyusu.

5.    Membekalkan protein dan kalsium tambahan harian kepada ibu menyusu.


Bagaimana ESP boleh membantu penghasilan susu ibu?

·          ESP ialah protein soya.

·      Protein sangat diperlukan untuk menghasilkan susu badan. Ini kerana susu badan yang berkualiti bergantung kepada protein di dalam badan.

·         Ibu menyusu disarankan untuk mengambil protein tambahan sekitar 25 gram sehari, lebih berbanding orang biasa.

·     Kurang protein di dalam badan akan menghasilkan susu badan yang sedikit dan tidak mencukupi, lalu tumbesaran anak akan terganggu.

·         Jadi, protein di dalam ESP ini membantu menambahkan penghasilan susu badan (milk booster).

·         Anda boleh baca mengenai ESP dengan lebih detail di sini.

Bagaimana Alfalfa boleh membantu penghasilan susu ibu?

·         Alfalfa sudah terkenal sekian lama sebagai milk booster.

·      Ini kerana alfalfa mengandungi phytoestrogen yang menyerupai estrogen, iaitu elemen penting untuk menghasilkan susu ibu.

Bagaimana OsteMatrix boleh membantu penghasilan susu ibu?

·         OsteMatrix adalah suplemen kalsium yang lengkap dengan magnesium, boron, juga vitamin D.

·         Ibu menyusu memerlukan kalsium untuk mengelakkan masalah selalu letih, lenguh badan, dan sakit pinggang.

·    Kalsium harian yang diperlukan ibu menyusu adalah sebanyak 1000 – 1300 mg/sehari. Jadi, ibu menyusu perlu menyediakan kalsium yang mencukupi.

·   Jika tidak cukup, badan akan mengekstrak apa sahaja sumber kalsium yang ada, yang akhirnya menyebabkan masalah kesihatan seperti lenguh badan dan sakit pinggang.

·         Anda boleh baca mengenai OsteMatrix dengan lebih detail di sini.


Berminat dengan set menyusu ini? Set menyusu ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/sayanaksetmenyusubajet dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

 

Enjoy!

_cikEdahyu :)










Location: Klang, Selangor, Malaysia

30 comments:

  1. produk ni memang bagus dan wife saya pernah guna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke, Encik Mus? Alhamdulillah serasi ☺️

      Delete
  2. 7 tahun lalu masa hamil dan berpantang saya amalkan produk ni. ESP tu best giler. Sebab saya loya minum susu. So dengan Protein Soya saya ok plak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, ESP ni protein soya..bukan susu. Tu yang best tu 😁

      Delete
  3. baru tahu kualiti susu ibu bergantung pada protein. Memang bagus kalau produk ESP Shaklee ni dapat bantu breastfeed mommies untuk beri yang terbaik kepada anak2 diorang

    ReplyDelete
  4. setengah ibu susah betul nak menyusu. bagus gak ada milk booster dapat la ibu2 bagi susu kat anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Nasib baik ada supplement-supplement macam ni yang dapat membantu sangat

      Delete
  5. Pernah amalkan susu ESP ni mmg bagus. Terutana ketika Hamil. Bantu dr segi sokongan kalsium

    ReplyDelete
  6. Boleh syorkan product ni kat my friends and my adik ipar la... but she kat my hometown di Miri pulak... :) boleh bookmark ni untuk my future reference juga :)

    ReplyDelete
  7. Protein soya memang banyak kebaikannya. Selalu juga minum air soya yg fresh. Bagi ibu2 yg ada masalah bolehlah consume ESP ni ya. Baru tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, Bella. Sebab selain protein soya, ESP ada kandungan kalsium juga ☺️

      Delete
  8. Mudahnya sekarang ibu nak kasi susu banyak, produk shaklee banyak membantu kann.. Sis dulu hanya amalkan pemakanan je, sebab tahun 90an tak berapa banyak produk kesihatan masuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sis. Sekarang dah banyak supplement yang dapat membantu ☺️

      Delete
  9. masih huda BF anak few years back, memang huda amalkan set menyusu untuk bantu merangsang penghasilan susu. mmg bagus!

    ReplyDelete
  10. Ibu menyusu memang perlukan khasiat yg cukup sebab susu ibu tu la satu2nya sumber nutrien untuk bayi.

    ReplyDelete
  11. ESP ni boleh membantu untuk memekatkan susu ibu jugak? Boleh cadangkan kat ibu-ibu penyusuan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, Mouse Mommy ☺️ ESP ni protein, sebab tu dapat membantu susu badan yang berkualiti ☺️

      Delete
  12. This looks like such a great product. Can’t wait to buy it for my friend!

    ReplyDelete
  13. Sal pernah try set menyusu Shaklee. Memang berkesan tapi kena rajin pump atau bf kan baby kalau nak hasil meriah !!

    ReplyDelete
  14. I used to take milk booster too! Would love to try this when I have chance! Will share with my friends too!

    ReplyDelete
  15. Sangat bagus dan membantu kerana ibu muda sekarang ada yang tak tahu macam mana nak tingkat susu ibu yer lah pertama kali pengalaman melahir kan sangat bagus perkongsian ini..

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.