YOUTH Skincare Shaklee: Semulajadi dan Selamat

 

Assalaamualaikum…hai!

YOUTH adalah produk Skincare Shaklee yang telah dihasilkan secara klinikal oleh Pakar Kulit bertaraf Antarabangsa; 100% menggunakan bahan botani/semulajadi; tidak mengandungi SLS/paraben dan 1,500 bahan kimia yang lain; juga tidak di uji ke atas haiwan.

YOUTH sesuai untuk semua jenis kulit, termasuklah kulit sensitif. Set YOUTH ini terdiri daripada 9 produk. Jom kita lihat satu-persatu 😊

1) LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

YOUTH Luminuos Oil Gel Cleanser

Fungsi YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser:

v  Menghaluskan kulit dengan lembut

v  Mencuci dan melembapkan kulit

v  Menyediakan kulit untuk langkah seterusnya dalam skincare routine

Keistimewaan YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser:

3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, dan mempunyai pH seimbang. Tidak perlu membuka penutup, hanya perlu pulas dan picit pencuci ke atas tapak tangan.

Bahan-bahan utama :

v  Vital Repair+

v  Muscadine Grape Extract

v  Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan

Cara penggunaan: Picit pembersih muka sebesar saiz kacang pea ke atas tapak tangan yang basah, ratakan ke seluruh wajah dan bilas. Gunakan pada waktu siang dan malam.

Baca: Info Produk YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser

2) PERFECTING SKIN TONER

Fungsi YOUTH Perfecting Skin Toner:

v  Menghaluskan kulit

v  Membuang sel kulit mati

v  Menghidrat dan melembutkan kulit

v  Mencerahkan kulit

Keistimewaan YOUTH Perfecting Skin Toner:

Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan utama:

v  Vital Repair+

v  Muscadine Grape Extract

v  Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan

Cara penggunaan: Basahkan kepingan atau bebola kapas dengan toner dan sapukan ke seluruh wajah anda. Gunakan pada waktu siang dan malam.

3) RESTORING EYE TREATMENT

Fungsi YOUTH Restoring Eye Treatment:

v  Mengatasi masalah mata panda

v  Mengurangkan kesembapan mata

v  Mempunyai Cooling Tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga di kawasan mata dengan urutan lembut

v  Mengatasi kedutan halus di sekitar mata

Keistimewaan YOUTH Restoring Eye Treatment:

v  Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata (crow’s feet) dalam tempoh masa seawal 7 hari*

Bahan-bahan utama:

v  Peptide Blend

v  Licorice Extract

v  Lotus Japonicus

v  Schisandra Chinensis

v  Hyaluronic Acid

v  Muscadine Grape

v  Vital Repair+ Complex

Cara penggunaan: Sapukan rawatan di atas kelopak mata dan kawasan tulang kening dan dibawah sepanjang orbit tulang ke sudut luar kawasan mata. Ia merawat garis ekspresi dan kedutan di sisi luar lipatan mata.

Baca: Info Produk YOUTH Restoring Eye Treatment

4) YOUTH ACTIVATING SERUM

Fungsi YOUTH Activating Serum:

v  Menggalakkan penghasilan kolagen

v  Memperbaharui sel

v  Menganjalkan kulit wajah

v  Mengatasi masalah garis halus/ kedutan

Keistimewaan YOUTH Activating Serum:

v  Mengandungi 10kali ganda bahan aktif untuk memulakan Langkah pembaharuan sel yang kritikal.

Nota: Untuk permulaan, YOUTH Activating Serum perlu dicampurkan bersama Night Cream YOUTH dan digunakan 1-2 kali seminggu bagi penyesuaian kulit wajah.

Bahan-bahan utama:

v  YOUTH Complex dengan Apple Cell

v  Lotus Japonicus

v  Vitamin A Berkapsul

Cara penggunaan: Tekan 1 pam di hujung jari dan ratakan secara lembut ke seluruh wajah. Gunakan pada waktu siang dan malam.

5) AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF50

Fungsi YOUTH Age Defense Moisturizer – SPF50:

v  Sunscreen dengan SPF50 (coverage penuh)

v  Melembapkan kulit

v  Tidak mengeringkan kulit

v  Mencerahkan kulit

v  Melindungi kulit daripada sinaran matahari UVA dan UVB

Keistimewaan YOUTH Age Defense Moisturizer – SPF50:

v  Didatangkan bersama pelembap untuk melembapkan kulit

v  Tidak melekit

v  Tidak meninggalkan kesan putih/ white cast/ ghosting effect

v  Mudah dibilas/ dibersihkan

Bahan-bahan utama:

v  SPF 50

v  Vital Repair+ Complex

v  Muscadine Grape Extract

Cara penggunaan: Ambil setitik pelembap di hujung jari, titikkan pada seluruh muka, dan sapukan ke atas kulit. Gunakan pada waktu siang sahaja.

6) RADIANCE C+E

Fungsi YOUTH Radiance C+E:

v  Vitamin C dan Vitamin E TULEN!

v  Bertindak sebagai pelindung kulit daripada penuaan awal

v  Mengatasi masalah jeragat

v  Mengatasi masalah parut jerawat/ kulit berparut hitam

v  Melindungi kulit dari kerosakan akibat radikal bebas (asap/ habuk dan lain-lain)

v  Melicinkan tekstur kulit

v  Memperbaiki tona kulit secara keseluruhan

Keistimewaan YOUTH Radiance C+E:

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet. Untuk penggunaan 60 hari.

Bahan-bahan utama:

v  20% Vitamin C Tulen

v  Vitamin E

v  Ekstrak rasberi

Cara penggunaan: Putarkan hujung kapsul dan picitkan C+E ke atas hujung jari dan sapukan pada wajah. Guna 2-3 kali seminggu atau setiap hari pada waktu malam, mengikut keperluan, atau gunakan sebagai rawatan khusus.

Untuk kulit sensitif: Campurkan Radience C+E dengan night cream dan sapukan pada kulit yang lembap.

7) ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM

Fungsi YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Light):

v  Sesuai untuk semua jenis kulit kecuali kulit kering

v  Mengandungi ekstrak algae marin untuk menggalakkan pembaharuan sel kulit semasa tidur

v  Meningkatkan penghasilan kolagen

v  Repair sel kulit

v  Mencerahkan kulit

Keistimewaan YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Light):

Campuran botanikal khas terkandung di dalamnya membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin, dan cerah

Bahan-bahan utama:

v  Vital Repair+ Complex

v  Schisandra Chinensis

v  Lotus Japonicus

Cara penggunaan: Letakkan krim di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan leher. Ratakan pada keseluruhan kulit. Gunakan pada waktu malam sahaja.

Fungsi YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Rich):

v  Sesuai untuk semua jenis kulit kecuali kulit berminyak

v  Sesuai untuk yang tidur dalam aircond

v  Menghidratkan kulit dengan mendalam

v  Memberi kelembapan pada kulit

v  Melembutkan kulit

v  Repair sel kulit masa tidur

Keistimewaan YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Rich):

Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa tidur, membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bahan-bahan utama:

v  Vital Repair+ Complex

v  Lotus Japonicus

v  Shea Butter

v  Jojoba

Cara penggunaan: Letakkan krim di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan leher. Ratakan pada keseluruhan kulit. Gunakan pada waktu malam sahaja.

8) MOISTURE LOCK DAY CREAM

Fungsi YOUTH Moisture Lock Day Cream:

v  Sebagai pelembap di waktu siang

v  Terbukti memberi kelembapan lebih baik berbanding jenama terkenal yang lain

v  Tidak melekit

v  Memperbaiki skin barrier

v  Mengurangkan risiko kedutan/ garis halus

Keistimewaan YOUTH Moisture Lock Day Cream:

Menggunakan Teknologi Penghidratan Selular BARU untuk bertindak sebagai magnet kelembapan, menarik air ke lapisan luar kulit dan mengubahnya menjadi takungan untuk mengunci penghidratan.

Bahan-bahan utama:

v  Ekstrak Kaktus

v  Gabungan unik 4 jenis asid hialuronik

v  100% Squalane berasaskan tumbuhan

v  Youth Complex

Cara penggunaan: Letakkan krim di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan leher. Ratakan pada keseluruhan kulit. Gunakan pada waktu siang sahaja.

9) FACE MASK

Fungsi YOUTH Purifying Clay Mask:

v  Untuk kulit berminyak/ kulit jenis berjerawat

v  Menyahtoksin bahan toksin atas kulit

v  Mengeluarkan minyak berlebihan dari kulit

v  Mengurangkan penampakan liang pori

v  Memberikan kulit lebih lembut dan tegang

Bahan-bahan utama:

Campuran 3 jenis tanah liat yang kaya dengan mineral, serbuk arang yang halus dan abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik.

Cara penggunaan: Sapukan pada keseluruhan muka atau bahagian kulit berminyak/mudah berjerawat sebagai rawatan tompokan.

Fungsi YOUTH Hydrating Gel Mask:

v  Memberi kelembapan pada kulit

v  Memberi kulit yang lebih berseri

v  Menyegarkan kulit

Keistimewaan YOUTH Hydrating Gel Mask:

Diformulasi kaya dengan kelembapan daripada gel emas yang menyegarkan bagi memberi kulit sihat secara mendalam supaya ia kelihatan terhidrat dan berseri.

Bahan-bahan utama:

v  Asid hialuronik

v  Jus daun aloe

v  Gabungan pelbagai herba seperti Centella Asiatica dan ekstrak Chamomile

Cara penggunaan: Sapukan pada keseluruhan muka, dan bilas dengan air bersih.

TESTIMONI

Testimoni 1: Puan Zawani, 8 bulan penggunaan

“Jerawat yang menimbun dulu, dah hilang. Kulit kemerah-merahan dulu pun dah lesap. Parut-parut kesan jerawat yang banyak pun dah beransur hilang”

Testimoni 2: Jerawat kasar hilang dalam 2 bulan
 

“Jerawat kasar dekat pipi hilang lepas 2 bulan dengan YOUTH. Sentuh pipi pun dah tak geli sebab “kerak” atas kulit dah tak ada. YOUTH make my skin soft and importantly, it’s works. Thanks YOUTH”

Testimoni 3: Bekas jerawat hilang dalam 25 hari

“Tak percaya muka makin cerah, tona muka sekata, hilang bekas jerawat hitam yang degil kat muka setelah 25 hari guna YOUTH. Saya sanggup bangun tidur semula kalau lupa nak pakai YOUTH sebelum tidur!”

Testimoni 4: Tona kulit sekata dan semakin cerah 

“Kulit nampak semakin cerah dan warna kulit sekata. Saya cuma pakai YOUTH Skincare sahaja. Sebelah siang, saya guna Cleanser dan Moisturizer. Sebelah malam, saya guna Cleanser, Night Cream dan Serum. C+E saya ambil sekali sekala. Saya guna hampir 2 tahun produk ini untuk mendapatkan hasil seperti ini”

Berminat dengan YOUTH Skincare? Set YOUTH ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/YOUTH dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free 😀

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Enjoy!

_cikEdahyu :)

 

Baca juga: Tips Memilih Serum Terbaik untuk Kulit Wajah

Baca juga: YOUTH: Skincare dengan Ramuan Botani

Baca juga: Istimewa YOUTH: 8 Sebab Anda Perlu Pilih YOUTH Skincare

Baca juga: Testimoni YOUTH Skincare untuk Kulit Berjerawat dan Berparut

Baca juga: Testimoni Set YOUTH Skincare Shaklee untuk Kulit Berjeragat


2 comments:

  1. nampaknya produk ni complete satu set lengkap.. sesuai utk masalah jerawat teruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, Nina. ni memang satu set complete :)

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.