Kelebihan dan Keistimewaan ESP Shaklee

 

Assalaamualaikum…hai!

ESP merupakan nama singkatan bagi Energizing Soy Protein yang merupakan salah satu produk best seller Shaklee. ESP merupakan protein soya non-GMO, dan juga mempunyai Indeks Glisemik yang rendah.

Jom kita tengok kelebihan dan keistimewaan protein soya Shaklee berbanding dengan protein jenama lain 😊

1.    ESP dihasilkan pada tahun 1961. Masih terjual hingga kini! Maksudnya ia mempunyai reputasi baik dan tidak berbahaya!

2.    ESP paling mudah diserap dalam badan kerana mendapat skor tertinggi PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) iaitu 1.0

3.    Glisemik Indeks (GI) yang rendah iaitu 39 sahaja (gula dalam darah tidak meningkat mendadak – beri kesan kenyang & bertenaga lebih lama). Ia juga sesuai untuk mereka yang sedang berdiet. Baca mengenai Set Kurus Shaklee di sini

4.    ESP tinggi dengan kalsium, 5 Vitamin B. Tidak mengandungi trans-fatty acid dan kolestrol.

5.    ESP diperbuat dari soya Non-GMO (tidak diubah genetiknya) yang mana selamat – tidak seperti kebanyakan soya di pasaran (GMO) yang berbahaya pada kesihatan!

6.    ESP melalui proses IPP (Identity Preservation Program) iaitu kacang soya ini dijaga rapi sejak ia ditanam sehingga terhasilnya ESP.

7.    Tiada baja kimia atau racun perosak digunakan semasa tanaman, dan dibasuh tidak menggunakan alkohol tetapi dengan menggunakan air sahaja untuk mengekalkan Genistein dan Isoflavones.

8.    1 canister ESP terhasil dari 30kg kacang soya. 1 hidangan (3 sudu besar) berharga lebih kurang RM5 sahaja!

7 Sebab Pilih ESP

 

10 Manfaat ESP

Anda juga boleh baca details ESP di sini. Selain itu, ESP juga mengandungi Niacinamide (Vitamin B3) yang bagus untuk kecantikan kulit, baca Set cantik Shaklee.

ESP ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/sayanakesp dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P

 

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Enjoy!

_cikEdahyu :)


Nota: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.



Location: Klang, Selangor, Malaysia

40 comments:

  1. Wahh yang best sesuai untuk mereka yang diet tu. Hihi. Selalu juga baca tentang kebaikan produk ESP Shaklee ni tapi belum ada rezeki nak mencuba. Boleh order lah lepas ni nanti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ESP ni low GI. Sebab tu boleh rasa kenyang lebih lama, sesuai sangat untuk yang nak berdiet 😉

      Delete
  2. Thank you for sharing this informative post. It's a good one. At least I learned about ESP form reading this post.

    ReplyDelete
  3. banyak khasiat esp ni rupanya. bagus jadikan supplement yang penting konsisten

    ReplyDelete
  4. Banyak khasiat ESP kan. Sesuai untuk dijadikan sebagai makanan tambahan dan supplemen untuk semua. Yang pentingb kena consistent kan

    ReplyDelete
  5. Ohhh minuman susu soyan tanpa GMO memang pernah dengan pasal susu soya ni bagus dan juga khasiat banyak sangat berguna pada yang elergik susu haiwan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, ESP ni non-gmo and it's low GI tau..insyaAllah memang selamat berbaloi-baloi ☺️

      Delete
  6. Bagus esp ni. Selain drpd cepat kenyang. Ianya juga bagus utk kesihatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Untuk yang tengah diet tu memang sesuai la sangat ☺️

      Delete
  7. I suka dengan benefit yang ESP bagi for the consumers... Boleh try la ESP ni nanti i try click the link ya to explore more in details..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem. Just let me know if you want any help ya ☺️

      Delete
  8. Thanks for recommending this really amazing product. Wow! There are so many benefits that one can get from taking this.

    ReplyDelete
  9. ESP ni memang antara produk Shaklee yang paling popular, kan? Selalu dengar orang share tentang kebaikan dan keberkesanannya.

    ReplyDelete
  10. banyak kelebihan shaklee ini rupanya ya. Memang the best dan terbaik

    ReplyDelete
  11. Thanks for sharing about the benefits of this products, will check out more.

    ReplyDelete
  12. Banyak manfaat ESP ni ya, terima kasih kongsian anda.

    ReplyDelete
  13. wow there are so many great benefits in this product thanks for sharing

    ReplyDelete
  14. ESP ni memang best. Sal consume dengan chocolate dan akan membuatkan minuman kita lebih berlemak rasanya. Milk booster yang dipercayai !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ESP lover juga ye, Sal? Kita geng ☺️ Haah, ESP ni good for milk booster jugak

      Delete
  15. Ooo... Banyak nya kebaikan dan kelebihan consume ESP ni terutama untuk yang sedang turunkan berat badan. Nak rekemen kat my adek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, ESP ni best untuk yang nak diet sebab buat kita rasa kenyang lebih lama. Just let me know if you need any help, ya Nina ☺️

      Delete
  16. Sebelum kawin and masa pregnant memang suka minum esp ni. Sekarang malas betul nak konsisten minum hgahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jugak sambung konsisten tu, Airah 😆 You can do it!

      Delete
  17. pernah ambik dulu ...esp ni bagus sebab sesuai untuk orang yang nak diet tapi tak nak makan berat2 dan boleh mengenyangkan juga....rasa pun sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, saidila..setuju sangat ☺️☺️

      Delete
  18. I blm lg cuba yg Energizing Soy Protein ni, biasa gak beli produk Shaklee nti blh try

    ReplyDelete
  19. Saya memang consume ESP dari dulu...alhamdulillah kalau berpuasa tu,badan pun tak terlalu penat..selalunya diela jadikan breakfast supaya bertenaga selalu.

    ReplyDelete
  20. wahhh banyak kelebian susu ni ye. ramai suruh cuba Shaklee ni tapi belum sampai seru. maybe soon nak order n try satu lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ESP ni memang best! Boleh la try nanti ☺️☺️

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.