3 Pilihan Set Kurus Shaklee

 

Assalaamualaikum…hai!

Badan kurus memang menjadi idaman setiap orang tak kisahlah lelaki ke wanita kan. Lagi-lagi bila baju dan seluar dah mula rasa ketat, jalan pun dah mula rasa termengah. Supplement adalah makanan tambahan yang dapat membantu dalam mendapat tubuh badan yang sihat supaya kita dapat menjalani kehidupan harian dengan lebih gembira. Puan Shima Tahir merupakan salah seorang individu yang telah berjaya dalam journey beliau untuk menguruskan badan dengan menjaga pemakanan dan senaman, dengan pengambilan supplement tambahan.

Mari kita lihat supplement Shaklee yang boleh menjadi journey anda 😊

Terdapat 3 jenis set kurus Shaklee yang anda boleh pilih iaitu Set Kurus Shaklee (Basic), Set Kurus Shaklee (Popular), dan Set Kurus Shaklee (Optimum).

Set Kurus Shaklee (Basic)

 

Set kurus (basic) terdiri daripada Herblax dan Lecithin. Duo ini bertindak sebagai pelawas dan pembakar lemak badan.

Herblax

Menggunakan Daun Senna (salah satu ingredients di dalam HerbLax) yang merupakan laksatif semulajadi.

Berfungsi sebagai pelawas.

Membantu mengempiskan perut.

Membantu masalah sembelit.

Membantu menurunkan berat badan.

Lecithin

Merupakan pengemulsi semulajadi yang membantu untuk memecahkan lemak dalam proses penghadaman.

Membakar lemak di bawah kulit dan menyebabkan saiz badan mengecil (Subcutaneous Fat – Inchloss)

Membantu meningkatkan daya ingatan.

Cara penggunaan:

HerbLax: 1 botol – 120 tablets; 4 biji setiap kali (selepas makan)

Lecithin: 1 botol – 180 softgels; 2 biji, 3 kali sehari (sebelum makan)

Set Kurus Shaklee (Popular)

 

Set kurus Popular terdiri daripada HerbLax, Lecithin dan ESP. Jika dibandingkan dengan Set kurus Basic, Popular ada tambahan ESP.

ESP

Merupakan protein soya bukan-GMO dimana setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan.

Mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah, dapat membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang lebih lama. Juga mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.

Seseorang yang mengalami kadar metabolisme tinggi membakar lebih banyak kalori berbanding dengan orang yang mempunyai kadar metabolisme yang rendah. Protein dapat membantu mengekalkan jisim otot kerana lebih banyak otot anda, lebih tinggi kadar metabolisme anda.

Cara penggunaan:

Herblax: 1 botol – 120 tablets; 4 biji setiap kali (selepas makan)

Lecithin: 1 botol – 180 softgels; 2 biji, 3 kali sehari (sebelum makan)

ESP: 1 tong - 850 gram untuk penggunaan 1.5 bulan; Setiap pagi sebagai sarapan pagi.

Set Kurus Shaklee (Optimum)

 

Set kurus Optimum ini memang menjadi pilihan ramai. Set kurus ini terdiri daripada HerbLax, Lecithin, ESP, Omega Guard dan Alfalfa di mana di pakej ini ada tambahan Omega Guard & Alfalfa.

Omega Guard

Merupakan minyak ikan tulen yang mengandungi asid lemak Omega 3, EPA dan juga DHA.

Merangsang enzim yang mengangkut lemak di mana ia boleh digunakan untuk tenaga.

Meningkatkan kelajuan metabolisme supaya anda membakar lebih banyak lemak dan kehilangan lebih banyak berat badan.

Ia membakar lemak degil dalam organ dan menyebabkan penurunan berat badan (Visceral Fat – Weightloss)

 

Alfalfa

Membuang toksin dalam badan dan membantu penghadaman.

Ia bagus untuk penghadaman kerana dapat melegakan kembung dan gas yang berlebihan, juga merangsang sistem penghadaman untuk berfungsi dengan lebih baik.

Cara penggunaan:

Herblax: 1 botol – 120 tablets; 4 biji setiap kali (selepas makan)

Lecithin: 1 botol – 180 softgels; 2 biji, 3 kali sehari (sebelum makan)

ESP: 1 tong - 850 gram untuk penggunaan 1.5 bulan; Setiap pagi sebagai sarapan pagi.

Omega Guard: 1 botol – 90 kapsul; 3 biji sehari (selepas makan)

Alfalfa: 1 botol – 330 tablets/ 700 tablets; 5 biji pada waktu siang, 5 biji pada waktu malam (selepas makan)

Testimoni

Hilang 10.4kg dengan Shaklee

 

“Ciktie dah lama berazam nak kurus. Baju makin ketat, kawan-kawan semua tegur Ciktie makin tembam. Stress.

Ciktie nekad nak kuruskan badan, cuba Set Kurus Shaklee. Alhamdulillah, dulu muka bulat sekarang dah runcing”

Wajah lebih runcing dan cantik!

 

“Set Kurus Shaklee bantu saya untuk mendapatkan berat badan yang ideal dan kulit wajah yang lebih sihat. Kesan yang paling saya suka, saiz muka saya semakin mengecil dan nampak lebih muda”

Hilang 5kg dengan Shaklee

 

“Sebelum saya kenal Shaklee, saya pernah cuba macam-macam cara untuk kurus. Dengan Lecithin dan Alfalfa Shaklee, penurunan berat badan saya sangat ketara”

Best kan Set Kurus Shaklee ni? Set kurus ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/sayanaksetkurus dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P

 

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Enjoy!

_cikEdahyu :)

 

Anda juga boleh membaca dengan lebih detail, klik saja link di bawah:

Kepentingan Sarapan Pagi

Cara Kuruskan Badan dengan Cepat

Tips diet sihat : Contoh Menu Makanan dengan 1800Kalori

Senaman Mudah Kuruskan Badan di Pejabat

Tips diet sihat: Cara Atasi Craving

Cara Kuruskan Badan secara Tradisional

Cara Kurus dengan Detox Lemon

Testimoni Set Kurus Shaklee: Berat turun 15kg

Detox dengan Herblax Shaklee











Location: Klang, Selangor, Malaysia

2 comments:

  1. set kurus yang best.. salam kenal juga ayu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Set kurus ni memang terkenal..memang ramai dah guna:) Salam perkenalan juga :)

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.