5 Sebab Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini

Assalaamualaikum…Hai!

Kolagen memang sinonim dengan kecantikan dan kesihatan kulit. Tidak seperti Vitamin C, kolagen dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita secara semulajadi. Walaubagaimanapun, penghasilan kolagen akan berkurangan disebabkan pelbagai faktor termasuklah faktor usia. Jom baca dengan lebih lanjut 😊

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Kolagen adalah Bahan Utama untuk Kulit yang Lebih Kukuh

 

30% protein dalam badan kita adalah kolagen. Kolagen memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit menjadi lebih kuat.

Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk faktor umur boleh menyebabkan kulit kita secara beransur-ansur hilang keanjalan. Jadi, kita perlu ambil suplemen kolagen setiap hari supaya kulit tidak melendut dan berkedut!

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Kolagen Menyokong Kesihatan Sendi

 

Disebabkan kolagen berperanan untuk membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong sendi yang lebih fleksibel.

Selain itu, kolagen kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon dan ligamen untuk menyokong gaya hidup yang aktif.

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Kolagen Membantu Menghasilkan Rambut dan Kuku Yang Sihat

 

Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk mendapat kekuatan. Ini kerana ciri-ciri antioksidan kolagen dapat membantu melawan radikal bebas yang boleh membuat rambut beruban dan membuatkan kuku menjadi rapuh.

Apabila badan kita mempunyai kolagen yang mencukupi, ia dapat menghantar nutrien di kulit kepala dan membina semula struktur kuku, supaya dapat tumbuh dengan sihat, memberikan rambut berkilat dan kuku yang kuat.

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Kolagen Berkurangan Setiap Tahun

 

Menurut pembantu Professor dermatologi di University of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit, selepas umur 20 tahun penghasilan kolagen berkurangan sebanyak 1% berbanding tahun sebelumnya.

Pengurangan ini akan membawa kepada garis halus, kedutan dan kulit yang kering serta kusam. Untuk mengurangkan kesan ini, kita boleh mula mengambil kolagen sekarang!

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Kolagen Rosak Setiap Hari

 

Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya, sinar UV dan juga pengambilan makanan mencetuskan radikal bebas di bawah kulit kita, menyebabkan kerosakan termasuk kolagen.

Pendedahan berterusan kepada pencemaran ini dalam jangka masa panjang memberikan kesan buruk kepada kulit kita.

Disebabkan kita tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran dan sinar UV, apa yang boleh kita lakukan ialah dengan mula mengambil kolagen secara harian supaya penghasilan kolagen kita adalah ditahap optimum!

 

Keistimewaan Collagen Plus Powder Shaklee

·         Collagen Plus Powder terdiri daripada pek individu. Jadi, mudah untuk dibancuh dan diminum segera bila-bila masa, di mana sahaja.

·         Ditambah dengan Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen serta melawan radikal bebas

·         Mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah, kira-kira 1,000 Dalton.

·         Ini membuatkannya mudah diserap oleh badan untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis yang cekap.

·         Berasaskan sisik ikan merah (sumber kolagen yang berkualiti tinggi), ditambah dengan Vitamin C dan Vitamin B.

Mari Lihat Testimoni “Sebelum” dan “Selepas” mengamalkan Kolagen Shaklee 😊

 

“Parut jerawat hilang”

“Kulit semakin cerah, gebu dan flawless”

 

“Kulit breakout pulih”

 

Collagen Plus Powder ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari website Shaklee https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/collagen dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free 😊😊

 

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

 

Enjoy!

_cikEdahyu :)

23 comments:

  1. Kolagen memang bagus untuk kesihatan secara keseluruhannya, lagi-lagi dengan pek individu macam nih memang lagi memudahkan untuk kita consume kolagen secara teratur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju..senang kan bila dah dalam bentuk sachet ni :)

      Delete
  2. Good post. Reading your post makes me realized that I haven't been taking collagen for a long time. I need to start taking collagen again. thank you for your reminder.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad it help, Fadima! Its never too late..hehe

      Delete
  3. macam best je collagen ni. mahal tak? dah berusia ni kena amal collagrn selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye sis, kena ada kesedaran kendiri..hehe..harga dia berpatutan bagi saya.. meh WA :P

      Delete
  4. Betul tu. Makin berusia, makin kurang penghasilan kolagen kan. That’s why Rawlins pun gigih ambil kolagen gak. Harapnya tak terlambat la kan hahaha

    ReplyDelete
  5. thanks so much for sharing the benefits of collagen, this remind me to remember to intake consistently, sometimes I lupa :P cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. glad it helps, Sienny :) Hopefully lepas ni dah tak lupa :P

      Delete
  6. Saya pun sejak menginjak ke usia 30an ni dah mula nampak dah tanda2 awal kekurangan kolagen. Haha. Nak kena tambah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, biasalah umur begini..haha..Vitamin C pun boleh membantu

      Delete
  7. Terasa pula Kak Bell makin tua dan kulit semakin menua. Nak kena amik la kolagen ni nampk gayanya. Nak kulit, kuku dan rambut sihat kena amik kolagen la ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, kak Belle. Kolagen tapau kuku, rambut semua..selain kecantikan kulit :)

      Delete
  8. Bagus.. sekarang ni nak amik kolagen bukan boleh sembarang, takut kena yang tiruan, now ada shaklee gini, mudah laa nak mengambilnya... sebab ramai dah mencubanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, sis. Kena pandai cari yang ada clinical study dan terbukti selamat. InsyaAllah :)

      Delete
  9. berasaskan sisik ikan merah? alamak, selalunya sy buang je sisik ikan merah tu. Tak tau pulak tinggi sumber kolagen dia. Tapi memang pernah dengar kat luar negara sisik ikan ni depa goreng macam keropok tp tak sure ikan apa. haha, susah2 pulak pikir pasal ikan kan. Consume shaklee je kan senang.. hehe

    ReplyDelete
  10. terima kasih atas info. saya ni kurang arif bab2 kolagen ni. tak sangka ya penting juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. glad it helps, Aerill! Belum terlambat lagi nak start consume kolagen :)

      Delete
  11. memang penting amik kalogen..saya pun dah start amik kalogen sejak akhir thn lepas.. mmg rasa perubahannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, tahniah Ayu. dah ada kesedaran awal :)

      Delete
  12. i started to take collagen recently too because dh tua and you are right, it's so important for health!

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.