Cinch Shake Shaklee, Resepi dan Testimoni

Cinch Shake Shaklee, Resepi dan Testimoni

Cinch Shake Shaklee ni sesuai untuk kita yang nak turunkan berat badan dan kurus secara efektif. Ia boleh dijadikan sebagai “meal replacement” yang berkhasiat yang mengandungi leucine untuk mengekalkan otot tanpa lemak bagi mencapai berat badan yang lebih sihat. Jadi, tak perlu risau badan dah kurus tapi menggeleber pulak kan 😅😭

Cinch Shake Shaklee mempunyai nilai Glisemik Indeks (GI) yang rendah. Macam mana tu?

Makanan yang meningkatkan paras gula dengan perlahan dipanggil makanan rendah GI. Manakala, makanan yang meningkatkan paras gula dengan cepat dipanggil makanan tinggi GI.

Sebagai contoh: Pagi tadi, Ayu bersarapan dengan sepinggan nasi dan air manis. Makanan tadi dibebaskan menjadi tenaga dan cepat berasa lapar. Karbohidrat tadi dah dibakar untuk menjadi tenaga. Bila makan makanan manis kita akan berasa ingin makan lebih.

Berbeza bila Ayu bersarapan dengan Cinch (atau ESP) yang mempunyai GI rendah. Ayu rasa bertenaga je sepanjang hari sebab tenaga dibebaskan perlahan-lahan. Ayu rasa lebih bertenaga dan rasa kenyang lebih lama. Kadang-kadang lewat petang baru rasa lapar.

Cinch Shake Shaklee

Cinch Shake Shaklee

Fakta Nutrisi Cinch Shake

Fakta Nutrisi Cinch Shake Shaklee

Waktu dan cara nak minum Cinch Shake

Cinch Shake Shaklee didatangkan dalam 3 perisa iaitu perisa vanilla, coklat, dan café latte. Cinch Shake boleh dijadikan sebagai pengganti makanan berkhasiat untuk sarapan, makan tengahari atau makan malam. Hanya 2 skop atau 6 sudu biasa untuk 1 hidangan, memang kenyang! 😀 Selain itu, boleh tambah sayur-sayuran juga seperti lobak dan saderi untuk meningkatkan nutrient tambahan.

8 Manfaat Cinch Shake Shaklee

Manfaat Cinch Shake Shaklee

1.    Protein soya berkualiti tinggi. Non-gmo

2.    Membantu proses penurunan berat badan dengan lebih cepat

3.    Mempunyai glisemik indek (GI) yang rendah

4.    Membantu mengurangkan keletihan otot selepas bersenam

5.    Membekalkan lebih tenaga dan berpanjangan

6.    Membantu membina otot semasa proses penurunan berat badan

7.    Mengurangkan nafsu makan dan beri kenyang yang lama

8.    Membantu membina otot yang lebih tegap.

Resepi Cinch Shake Shaklee

Resepi Cinch Shake Shaklee

Cinch Shake smoothie Chocolate, kurma dan pisang

Bahan-bahan:

·         2 skop Cinch Shake Chocolate

·         3-5 buah kurma

·         1 biji pisang

·         1 cawan (250ml) susu segar

·         Beberapa ketul ais

Cara-cara penyediaan:

·         Masukkan kesemua bahan di dalam blender dan kisar sehingga halus

·         Tuangkan ke dalam gelas

·         Sedia dihidang bersama juadah lain.


Resepi Cinch Shake Shaklee

Cinch Shake smoothie Chocolate dan strawberry

Bahan-bahan:

·         2 skop Cinch Shake Chocolate

·         Strawberry segar

·         1 cawan (250ml) susu segar

·         Beberapa ketul ais

·         Sedikit chocolate chip (hiasan)

Cara-cara penyediaan:

·         Masukkan kesemua bahan di dalam blender dan kisar sehingga halus

·         Tuangkan ke dalam gelas

·         Hiaskan dengan chocolate chip.


Resepi Cinch Shake Shaklee

Cinch Shake smoothie Café Latte dan susu segar

Bahan-bahan:

·         2 skop Cinch Shake Café Latte

·         1 cawan (250ml) susu segar

·         Beberapa ketul ais

Cara-cara penyediaan:

·         Masukkan kesemua bahan di dalam blender dan kisar sehingga halus

·         Tuangkan ke dalam gelas

·         Sedia dihidang bersama juadah lain.


Resepi Cinch Shake Shaklee

Cinch Shake smoothie Café Latte dan buah kurma

Bahan-bahan:

·         2 skop Cinch Shake Café Latte

·         3-5 buah kurma

·         1 cawan (250ml) susu segar

·         Beberapa ketul ais

Cara-cara penyediaan:

·         Masukkan kesemua bahan di dalam blender dan kisar sehingga halus

·         Tuangkan ke dalam gelas

·         Sedia dihidang bersama juadah lain.

Testimoni Cinch Shake Shaklee

Jerawat hilang dengan Cinch Shake

Testimoni Cinch Shake Shaklee 

“Customer saya minum Cinch Shake, selain kekal bertenaga, muka juga susah nak naik jerawat. Rasa dia pun best, berbaloi beli. Memang puasa hati” – Anis Mursyidah

Cinch Shake sarapan yang mengenyangkan

Testimoni Cinch Shake Shaklee 

“Mim suka Cinch Shake sebab Mim tak sangka bila minum Cinch Shake ni rasa kenyang yang amat. Tengok makanan pun tak terasa nak makan. Recommended sangat untuk yang nak kurus” – Siti Norsyamim

Kekal bertenaga dengan Cinch Shake

Testimoni Cinch Shake Shaklee 

“Customer saya, mengajar sekolah rendah dari pukul lapan pagi hingga empat petang. Selalu rasa penat. Bila ambil Cinch Shake, Alhamdulillah dia rasa berbeza sangat. Bertenaga mengajar sampai petang” – Anis Mursyidah

Inchloss dengan Cinch Shake

Testimoni Cinch Shake Shaklee 

“Saya ambil Cinch Shake ketika berat 64kg sebab lutut dan tumit dah muka sakit. Sebulan ambil Cinch Shake, Vivix dan HerbLax berat tak turun banyak tapi dapat inchloss. Badan lebih cantik dan tak menggelebeh” – Thalita Nazam

Berat badan turun dengan Cinch Shake

Testimoni Cinch Shake Shaklee 

“Naz suka cinch shake ni. Sangat membantu dalam misi Naz menurunkan berat badan. Terkejut bila “inchloss” turun banyak. Minum cinch untuk menggantikan menu harian. GI rendah membuatkan Naz rasa tak cepat lapar dan bertenaga”

Cinch Shake Shaklee 

Sangat menarik kan? 😊 Berminat dengan cinch shake ni? Cinch shake ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/cinch dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free 😊

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Enjoy!

_cikEdahyu :)

Location: Klang, Selangor, Malaysia

6 comments:

  1. GI dh rendah siap boleh bt menu minuman yg pelbagai. Sedappp tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita add-on milk & various fruits. Tu yang bertambah sedap tu 😊

      Delete
  2. Sedap.. Kita pernah amik yg choc dgn kopi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap kan :) confirm nak repeat..hehe

      Delete
  3. comfirm mengenyangkan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. GI cinch ni rendah, sebab tu kita rasa bertenaga dan rasa kenyang tu lama sikit..syok! :)

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.