Kekal Hidrat dan Hilangkan Rasa Haus dengan Performance Drink Shaklee

 

Kekal Hidrat dan Hilangkan Rasa Haus dengan Performance Drink Shaklee

Kajian klinikal menunjukkan bahawa suplemen karbohidrat boleh meningkatkan kepanjangan ketahanan dalam melakukan senaman dengan mengurangkan pergantungan kepada glikogen otot sebagai sumber tenaga.

·         Glikogen adalah dalam bentuk karbohidrat yang disimpan di dalam otot dan hati untuk kegunaan akan datang.

·         Glikogen memainkan peranan penting dalam memberikan tenaga kepada otot untuk bersenam.

·         Ketika bersenam, otot akan mendapat manfaat daripada penyimpanan glikogen.

·         Glikogen yang rendah akan mengurangkan kebolehan dalam mendapatkan kekuatan dan otot.

Performance Drink Shaklee merupakan minuman dengan campuran proprietary OPTI-LYTE tambahan unik elektrolit dengan karbohidrat! untuk memberikan tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum.

Performance Drink Shaklee 

Performance Drink Shaklee didatangkan dalam 2 perisa iaitu Perisa Orange (539 gram / tong untuk 19 hidangan), dan Perisa Lemon-Lime (840 gram / tong untuk 30 hidangan).

Fakta Nutrisi

Fakta Nutrisi Performance Drink Shaklee

Perbezaan Performance Drink berbanding dengan kebanyakan minuman hidrasi / isotonik di pasaran

Performance Drink Shaklee:

·         Mempunyai kedua-dua gula ringkas dan kompleks untuk tenaga yang cepat, berkekalan dan ketahanan (YES! 👍)

·         Lengkap dengan 6 jenis elektrolit iaitu magnesium, kalsium, kalium, fosforus, klorida, dan natrium (YES! 👍).

·         Tiada tambahan perasa, pemanis, pengawet dan pewarna tiruan (YES! 👍).

Berbanding dengan kebanyakan minuman hidrasi / isotonik di mana:

·         Mengandungi hanya gula ringkas di mana ia terlalu manis dan memberikan kalori tambahan (NO! 👎).

·         Kebanyakannya hanya mengandungi natrium dan kalium sahaja (NO! 👎).

·         Kemungkinan mengandungi tambahan perasa, pemanis tiruan, bahan pengawet, pewarna dan penstabil (NO! 👎).

8 Manfaat Performance Drink Shaklee

Manfaat Performance Drink Shaklee 

1.    Membekalkan tenaga segera dan berterusan.

2.    Menggantikan air yang hilang semasa melakukan aktiviti fizikal.

3.    Mencegah dehidrasi.

4.    Menghilangkan rasa haus selepas seharian berpuasa.

5.    Mengelakkan cramp.

6.    Melembapkan kulit.

7.    Mengelakkan keletihan walaupun bekerja di bawah terik matahari.

8.    Menggantikan minuman isotonic bergula.

Resepi hebat untuk menghilangkan rasa haus

Performance Drink Lemon-Lime Ice Blended

Resepi Performance Drink Shaklee

Bahan-bahan:

3 scoop Performance Drink Lemon-Lime

½ cawan air

3 cawan ais

Cara penyediaan: Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan kisar sehingga hancur. Siap! 😊

Performance Drink Lemon-Lime Laici Ice 

Resepi Performance Drink Shaklee 

Bahan-bahan:

3 scoop Performance Drink Lemon-Lime

3-5 buah laici

2-3 helai daun pudina

1 cawan air

1 cawan ais

Cara penyediaan: Masukkan semua bahan ke dalam jug minuman dan sedia untuk dihidang. Mudah betul! 😊

Performance Drink Orange dengan Lemon Herba Detox

Resepi Performance Drink Shaklee 

Bahan-bahan:

3 scoop Performance Drink Orange

3-5 buah laici

2-3 helai daun pudina

2-3 hiris lemon

1 tangkai serai

1 cawan air

1 cawan ais

Cara penyediaan: Masukkan semua bahan ke dalam jug minuman dan sedia untuk dihidang. Detox! 😊

Testimoni

Rasa bertenaga dan tak dahaga walaupun panas terik

Testimoni Performance Drink Shaklee 

“Saya minum Performance Drink masa puasa sebab bila minum Performance Drink walaupun banyak, tak perlu kerap ke toilet 🙈. Lepas tu, memang tak rasa letih..rasa bertenaga je.

Takde rasa dahaga langsung walaupun cuaca di Chuping ni sangat panas terik 😍” – Puan Noriah Ibrahim

Rasa bertenaga dan kulit tidak kering lagi

Testimoni Performance Drink Shaklee 

“Rutin harian saya banyak bergerak ke sana sini dengan cepat, kerja hakiki yang melibatkan tenaga. Performance Drink banyak bantu saya bertenaga dan lebih energetik walaupun saya berpuasa sunat.

Paling saya suka, tumit kaki saya yang selalu kering dulu, sekarang dah moist dan kulit tak kering. Performance Drink memang best! Lebih-lebih lagi buat jus dengan tembikai merah, memang marvelous! ✌” – Kak ja Shaklee

Kekal cergas walaupun 1 jam bersenam

Testimoni Performance Drink Shaklee 

“Menjadi rutin setiap kali senaman pagi akan disiapkan sekali air Energy Drink Performance Drink dibancuh sekali dengan Vivix satu sudu. Saya akan siapkan satu hidangan (450ml) untuk sesi senaman selama 1 jam.

“Minum sikit-sikit masa rest” adalah teknik saya nak kekal bersemangat dan bertenaga selama 1 jam buat kardio exercise yang mana, masa tu dah nak pecah peluh pun masih mampu senyum 💪💪” -Firdhaus Zulkifli

Performance Drink Shaklee 

Sangat menarik kan? 😊 Berminat dengan Performance Drink ni? Performance Drink ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/PD dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free 😊

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Enjoy!

_cikEdahyu :)

Location: Klang, Selangor, Malaysia

8 comments:

  1. Menarik tu macam macam resipi minuman boleh dicampurkan dengan performance drink ni.

    ReplyDelete
  2. Bestnya! Kekal bertenaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertenaga & buat hilang haus jugak, kakAmie :) Minuman sihat sedap..hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Selamat hari raya, ciktim :) Maaf Zahir & Batin

      Delete
  4. Minuman ni keluaran baru ke? Tak pernah nampak pulak. Sedap air boleh bt nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklah baru sangat rasanya..hehe.. ada 2 perasa lemon-lime & orange 😊

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.