Tips Minum Air yang Cukup semasa Puasa

Tips Minum Air yang Cukup semasa Puasa

Tak lama lagi kita akan menjalani ibadah puasa Ramadhan, Alhamdulillah 😊 Sekejap je rasanya masa berlalu, kan? Dah nak raya oiii! Mudah-mudahan dapat sambut Raya dengan lebih meriah tahun ini kan 😍

One of the concern masa kita berpuasa ialah selalu kurang minum air. Mengaku tak? 😆

Air dapat membantu tubuh kita mengawal kadar gula dalam darah dan juga oksigen yang membantu kita rasa bertenaga. Tanpa pengambilan air yang secukupnya, salah satu kesannya ialah kita mudah rasa letih semasa seharian berpuasa. Jom, saya kongsi tips nak minum air yang mencukupi semasa sahur dan juga selepas berbuka.

Lazimnya, kita disarankan minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari kan. OK, kita boleh cuba trick ini.

Tips Minum Air yang Cukup semasa Puasa 
Semasa sahur

1 gelas ketika bangun sahur

1 gelas selepas makan sahur

Ok, waktu sahur dah cukup 2 gelas air kosong

Berbuka – Malam

1 gelas ketika berbuka

1 gelas selepas berbuka

1 gelas selepas solat Maghrib

1 gelas selepas solat Isyak

1 gelas selepas solat Terawikh

1 gelas sebelum tidur

Malam pula, kita cukupkan 6 gelas. Jadi, dapatlah capai target 8 gelas air kosong sehari 😊

Menarik, kan? 😎

Performance Drink Shaklee dapat bantu tingkatkan tenaga sewaktu berpuasa!

Tips Minum Air yang Cukup semasa Puasa 2 Performance Drink Shaklee 

Keistimewaan Performance Drink Shaklee

·         Dengan proprietari OPTI-LYTE, campuran elektrolit ditambah dengan campuran unik karbohidrat untuk memberikan tenaga berterusan disamping menyokong penghidratan optimum.

Manfaat Performance Drink Shaklee

Manfaat Performance Drink Shaklee 

1.    Membekalkan tenaga segera dan berterusan

2.    Menggantikan air yang hilang semasa melakukan aktiviti fizikal

3.    Mencegah dehidrasi

4.    Menghilangkan rasa haus selepas seharian berpuasa

5.    Mengelakkan cramp

6.    Melembapkan kulit

7.    Mengelakkan keletihan walaupun bekerja di bawah terik matahari

8.    Menggantikan minuman isotonik bergula

Berminat dengan Performance Drink ini? PD ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796  untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/PD dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free 😊

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Enjoy!

_cikEdahyu :)

 

Boleh baca: 5 tanda dehidrasi yang tidak dijangka

Location: Klang, Selangor, Malaysia

10 comments:

  1. Nice sharing! Nanti boleh praktikkan masa bulan puasa ☺️

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Terima kasih. Boleh la cuba nanti ye..hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Glad it helps! boleh la cuba nanti ye :)

      Delete
  4. bagus ni minum air putih yg mencukupi semasa berpuasa. kurangkan air manis, ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, kurangkan manis..hehe..moh ler kita try :P

      Delete
  5. tak lama dah nak masuk bulan puasa. nice sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, Tiara...dah nak Ramadhan, Alhamdulillah. Glad it helps! :)

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.