Travelog Turkey: Green Tour in Cappadocia

 

Travelog Turkey: Green Tour in Cappadocia

End March, 2017.

Entry ini sambungan dari  post Travelog Turkey: Hot Air Balloon Cappadocia

.

.

Balik dari Hot Air Balloon adventure, kami breakfast di hotel dan bersiap untuk check out. Beg kami tinggalkan sementara di hotel untuk join tour. Salah satu cara nak explore Cappadocia ni sebenarnya boleh join tour sebab boleh tahan jauh juga satu attraction to another. Jadi, pilihan paling senang…join tour je lah 😁 Agak mahal harga “Green tour” ni, seorang 30 EUR. Tapi, rasa berbaloi la sebab seharian tour pergi macam-macam tempat 😊

Tour operator ambil kami di hotel dan biasalah tunggu cukup korum, kita gerak!

Goreme Panorama Viewpoint – Tak jauh dari Goreme town, first stop kami ialah viewpoint ni. Cantik, SubhanAllah..view fairy chimneys yang sangat cantik!

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Goreme Panorama Viewpoint

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Goreme Panorama Viewpoint 
Tengok dari Goreme town memang dah lawa fairy chimneys ni.. bila tengok dari atas lagi lawa nampaknya 😊

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Goreme Panorama Viewpoint

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Goreme Panorama Viewpoint

Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery 
Kena memanjat sikit kat sini

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Selime Monastery 

Ihlara Valley – lepas lunch, tour bersambung dengan exercise. Hahaha..

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Ihlara Valley

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Ihlara Valley 
Tangga ni boleh tahan tinggi. Nasib baik kita turun tangga, kalau mendaki boleh mengah la juga

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Ihlara Valley

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Ihlara Valley

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Ihlara Valley
Cuaca pun just nice untuk jalan-jalan macam ni 😊

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Ihlara Valley

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Ihlara Valley

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Ihlara Valley 

Pigeon Valley

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Pigeon Valley 
Kita boleh bagi pigeon makan juga

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Pigeon Valley 
Memang sesuai la namanya Pigeon Valley..memang banyak pigeon kat sini 😊

Selain Goreme Panorama Viewpoint, Selime Monastery, Ihlara Valley dan Pigeon Valley, Green Tour ni ada cover Derinkuyu Underground City juga. Gambar dah tiada dalam memori 😰  

Gambar-gambar Derinkuyu Underground City ni saya ambil dari google 😊😊

Derinkuyu Underground City

Derinkuyu Underground City

Derinkuyu Underground City

Overall, rasa puas hatilah join tour ni. Sufficient time diberi pada setiap tempat yang di-visit dan just nice time sampai ke Goreme town semula.

Sampai di hotel, kami ambil beg (sebab dah check out awal tadi kan) dan seret beg ke station bus. Kami dah beli tiket bas ke Pamukkale midnight nanti. Jadi, tinggalkan beg di office bus operator tu dan cari dinner 😍 sementara menunggu masa naik bas ke Pamukkale 😊

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Goreme Town 
Goreme town waktu malam. Tenang dengan lampu romantiknya 😉

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Goreme Town

Travelog Turkey Green Tour in Cappadocia, Turki Goreme Town 

You guys pernah ke Cappadocia? Bolehlah share experience korang di ruang komen! 😊

Enjoy!

_cikEdahyu
Location: Klang, Selangor, Malaysia

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.