Pengalaman Minum ESP: Review ESP Shaklee

 

Assalaamualaikum…hai!

ESP merupakan nama singkatan bagi Energizing Soy Protein yang merupakan salah satu best seller di Shaklee. ESP ini merupakan protein soya yang menjadi pilihan ramai kerana mempunyai Indeks Glisemik yang RENDAH. Indeks Glisemik Rendah dapat membantu:

Paras gula darah kekal stabil

Mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang lebih lama

Mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang

 

Macam saya, saya mengambil ESP pada waktu pagi untuk pengganti breakfast. Bukan untuk diet sebenarnya, tetapi sebab senang dan menyihatkan. Penyediaan ESP saya sangat simple. Hanya kira-kira 300ml air kosong sejuk dicampurkan dengan 2 sudu ESP, dan goncang. Dan sedia untuk diminum! 😊 Ataupun, saya akan simpan dan minum di pejabat (maklumlah, keluar rumah ke pejabat awal-awal pagi, kan 😋).

Saya suka ambil 2 sudu ESP sahaja sebab just nice rasa soyanya, tidak pekat sangat. Saya ada kongsikan resepi ESP di sini. Untuk anda yang tidak suka susu tetapi mahu melengkapkan protein dan kalsium harian, bolehlah cuba ESP ini. 

ESP ni sangat best. Minum untuk breakfast dan memang dapat rasa lebih kenyang, kadang-kadang tak sedar belum lunch. Padahal masa tu sudah hampir pkl 3 😊. Kalau tidak, pukul10 perut berbunyi..pukul 12 tepat perut bagi isyarat lapar. Haha

Selain mengenyangkan, ESP ini juga best sebab baik untuk kulit tau! Untung kan, minum untuk breakfast mudah tetapi dapat kulit cantik juga.

Anda boleh klik di sini untuk baca tentang ESP untuk set jerawat dengan lebih lanjut.

Berminat dengan ESP? ESP ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/products/live-healthier/11003?sid=1441796 untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun 

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/sayanakesp dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free :P

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

 

Enjoy!

_cikEdahyu :)



Location: Klang, Selangor, Malaysia

22 comments:

  1. Thanks for sharing this amazing supplement from Shaklee. Wow it is really nutritious and good for breakfast right? Awesome to know that it will let one have beautiful skin too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it's good for breakfast. Fast and easy 😆

      Delete
  2. ESP ni mmg produk bestseller Shaklee, kan? Rasanya dari dulu lagi saya selalu dgr ttg keberkesanannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, one of the best seller..haha..favourites! ☺️

      Delete
  3. bagus sangat ni untuk orang yang selalu lapar macam saya haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye, bae. Kasi kenyang sikit, kalau tak perut asyik bagi signal je 🙊

      Delete
  4. Ok.......good information on Shaklee. I learned something from it. Thank you for sharing dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No worries, thank you! Glad it helps ☺️

      Delete
  5. ESP memang bestt..saya minum untuk kurangkan gastrik dan rasa nya memang sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..sesuai betul untuk yang gastrik kan 🥰 rasa memang 👍, terutamanya yang tak suka sangat minum susu ni..hehe

      Delete
  6. Selalu dengar org duk sebut pasal ESp tp tak pernah consume lagi. Kalau untuk jeragat sesuai tak minum ESP ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, boleh juga DikBee. Sebab ESP ni ada Niacinamide (Vitamin B3) yang good untuk kurangkan jerawat, pudarkan parut dan jeragat ☺️

      Delete
  7. thanks so much for sharing this great supplements, gonna check out to add to my routines, yeah! cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad it helps, Sienny! Just let me know if you need any help ya ☺️

      Delete
  8. lamanya akak tak minum ESP ni.. hee~ dulu masa ketagih ESP, memang tak boleh stop.. tau tak ESP ni bila buat masker, kulit muka lebih lembut dan mencerahkan kulit.. hee~ try lah nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, yeke? Tak pernah pulak buat masker. Thank you! 😃

      Delete
  9. Sis tak pernah beli dan amalkan shaklee ni, tapi ramai keliling Sis yang memang penjual dan amalkan produk shaklee.. memang bagus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih sis ☺️

      Delete
  10. This looks like such a great product. keeps me feeling full longer!

    ReplyDelete
  11. I heard about this brand and this drink, i m now so keen to try them too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad it helps! Just let me know if you need any help, ya ☺️

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.