Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

 

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

Life Shake Elderberry Shaklee: Fungsi, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni// Pernah dengar tak Shaklee ada keluarkan produk baru? Banyak produk yang Shaklee perkenalkan tahun ni sebenarnya 😍😍 Kali ini, saya nak cerita mengenai Life Shake Elderberry Shaklee 😀

Pada yang pernah ambil Vivix, saya pasti sudah tahu mengenai buah Elderberi premium yang merupakan salah satu rahsia ramuan Vivix, kan. Life Shake Elderberry ada Elderberi juga!! Hence, the name kan..hehe

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

Life Shake Elderberry Protein Soya Shaklee

Nak tahu kenapa saya gembira sangat bila sebut Elderberi ni? Elderberi ni walaupun saiznya kecil je, tapi dia superfood (makanan luar biasa) tau. Elderberi juga merupakan penjana nutrient dan kaya dengan fitnonutrien. 

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

Life Shake Elderberry Protein Soya Shaklee merupakan hidangan yang kaya protein, kalsium, serat, vitamin dan mineral, dengan tambahan ekstrak Elderberi untuk meningkatkan perlindungan.

Kaya berkrim dan sangat lazat dengan sistem pemanis baharu iaitu RebM, Life Shake dapat membantu meningkatkan tenaga, memberi rasa kenyang yang lebih lama, membantu mengekalkan berat badan yang sihat dan menyokong kesihatan secara menyeluruh.

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni 
Life Shake Elderberry Shaklee: Fungsi, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

Manfaat Life Shake Elderberry

1.    Sarapan berkhasiat – hidangan lengkap 20g protein non-gmo dengan nisbah tepat bagi semua 9 asid amino perlu.

2.    Snek sihat – padat dengan 24 vitamin dan mineral harian yang penting, dengan hanya 150Kcal.

3.    Tenaga sebelum dan selepas bersenam – Leusina membantu mengekal dan membina otot tanpa lemak untuk meningkatkan metabolisma dan pembakaran lemak.

4.    Kesihatan pencernaan – ditambah dengan ekstrak Elderberi untuk meningkatkan perlindungan, 6g serat, enzim pencernaan dan juga pre-biotik proprietary bagi membantu kesihatan usus kita.

5.    Pengurusan berat badan yang sihat – hidangan rendah glisemik yang dimaniskan secara sempurna dengan sistem Reb M, untuk mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan berat badan yang sihat. Sangat bagus sebagai pengganti makanan.

6.    Tenaga dan rasa kenyang yang lama – membantu kita kekal bertenaga, berasa puas dan mengurangkan keinginan untuk makan.

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

Keistimewaan Life Shake Elderberry 

1.    Membekalkan 20g protein soya ultra-tulen, bukan gmo (soya non-gmo) bagi setiap hidangan, termasuk campuran proprietary protein biji chia organic dan biji labu organik.

2.    Rendah indeks glisemik yang menampilkan inovatif pemanis baharu, Reb M, untuk membantu mengekalkan paras gula darah yang sihat dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama.

3.    Prebiotik daripada campuran bijirin dan enzim pencernaan untuk pencernaan yang lebih baik dan meningkatkan penyerapan protein.

4.    Dikuasakan oleh Leusina untuk mengekal dan membina otot, membakar lemak dan menyokong metabolisme.

5.    Tanpa lemak trans, dan bebas kandungan tenusu.

Resepi Life Shake Elderberry

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni 

Overnight Protein Oat:

1.    Masukkan Yogurt dan Oat ke dalam balang dan gaulkan sehingga sekata.

2.    Campurkan 1 scoop Life Shake Elderberry dan 1 scoop ESP dengan 150ml air ke dalam balang tadi.

3.    Taburkan kacang bersama kismis di atas.

4.    Letakkan balang di dalam peti sejuk dan biar semalaman.

5.    Nikmati sejuk-sejuk pada keesokan harinya.

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

Elderberry Milk Shake:

1.    Masukkan 200ml susu segar ke dalam pengisar.

2.    Masukkan 2 scoop Life Shake Elderberry.

3.    Masukkan beberapa ketul ais sebelum dikisar bersama bahan-bahan tadi.

4.    Boleh dihidang terus bersama buah-buahan.

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

Power Protection Smoothie:

1.    Campurkan 1 scoop Life Shake Elderberry dan 1 scoop ESP ke dalam pengisar.

2.    Masukkan segelas susu segar (250ml)

3.    Masukkan beberapa ketul ais bersama beberapa biji buah strawberi dan beri.

4.    Kisar semua bahan tadi sehingga menjadi smoothie.

5.    Boleh terus di minum.

Testimoni Life Shake Elderberry

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

“MasyaAllah best sangat Life Shake Elderberry Shaklee ni, sebab setiap hari Wawa sangat jadi kurang makan. Bila minum Life Shake Elderberry ni sampai lupa belum makan pagi dan tengahari.

Memang betul sebab dalam Life Shake Elderberry ada vitamin dan mineral yang dapat membantu beri rasa kenyang lebih lama. Bila waktu puasa, kita tak rasa craving langsung dengan makanan. Boleh jeling je tengok makanan tu, guys...hehe" - Wawa

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

“Rasa Life Shake Elderberry sedap sangat. MasyaAllah, rasa mix elderberry yang sangat sedap” - Aliya

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

“MasyaAllah best sangat Life Shake Elderberry ni. Kesan paling ketara, rasa senang nak membuang.

Lepas minum, ada rasa nak membuang dan lawas, Alhamdulillah dengan izin Allah” - Muslihah

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

“MasyaAllah, best sangat. Saya makan masa puasa Alhamdulillah Allah izin shopping 3 jam kat Aeon tak rasa letih langsung.

Balik rumah lepas berbuka, solat dan kemas dapur. Langsung tak pancit, cousin pun terkejut tengok Wani energetik sangat. Alhamdulillah” – Wani Aika

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

“MasyaAllah bagi saya memang best Life Shake Elderberry ni. Teruja sebab memang dah lama cari suplimen prebiotic untuk kesihatan usus.

Alhamdulillah sejak amal Life Shake Elderberry beberapa bulan, pencernaan saya semakin baik. Allah bagi kesihatan makin baik, sihat tubuh badan, tahan lapar (baguslah sebab memang nak diet..hehe), ceria dan bertenaga.

Dahlah sedap, berkhasiat pula tu..best, best 😁” – Aeinna Musa

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

“Prebiotik dalam Life Shake Elderberry sangat bagus untuk perut dan Syida langsung tak ada masalah pembuangan sejak minum Life Shake Elderberry ni. Leucine dalam Life Shake Elderberry ni juga memang buat Syida rasa kenyang lama, boleh ganti meal kita tau.

Untuk boost imun sekali pula tu. Lengkap! Sedap sangat rasa Life Shake Elderberry ni. Tak sama langsung rasa dia dengan ESP. Dengan warna purple dia tu, memang teruja sangat nak minum” – Syahida

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

“MasyaAllah best sangat Life Shake Elderberry ni. Memang best!! Sedap betul dan tak rasa lapar.

Memang kurang rasa lapar sebab kenyang sampai sebelum petang gitu 😋” - Natashah

Sangat menarik kan? 😊 Berminat dengan Life Shake Elderberry ini?

Life Shake Elderberry Shaklee ini boleh dibeli dengan dua cara:

1.    Anda boleh layari Shaklee website https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1441796 untuk terus beli di sana dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Ataupun

2.    Whatsapp saya di https://www.wasap.my/60166203735/LSE dan saya akan bantu belikan untuk anda. Hassle free 😊

Hubungi saya: _cikEdahyu

Whatsapp: 016-6203735 Klik sini

Page FB: Pengedar Shaklee Klang Readystock (vitaminayu)

Your certified Shaklee Product Consultant

COD Klang

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Enjoy!

_cikEdahyu :)

Nak tahu macam mana untuk dapatkan diskaun 20% Shaklee? Tekan sini 👇

Life Shake Elderberry Shaklee: Manfaat, Keistimewaan, Resepi dan Testimoni

Boleh baca: Set Kurus Shaklee

Location: Klang, Selangor, Malaysia

16 comments:

  1. nampak sedap..byk keluarga berries..semua anti-oksida yg bagus..

    ReplyDelete
  2. sedapnyaa..tgk color purple susu..yummiess

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessss...yummiehhh. warna pun dah cantik kan, purple

      Delete
  3. nanti nak try elderberry ni pulak untuk bonda saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh-boleh. memang banyak manfaat elderberry ni :)

      Delete
  4. sedapnya nampak milkshake tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, syaz..dengan warna purple dia tu, tergoda habis..hehe

      Delete
  5. Wahhhh. Nampak sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap kalau dpt minum jus ni. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah start jual dah LSE ni, Nina. bolehlah cuba :)

      Delete
  7. Salam ziarah..tahnia..

    ReplyDelete
  8. saya dah lama tunggu produk gini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada stock dah, Nadia..cepattttt :P

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.