Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna

 

Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna

Sabah Trip, 2022 - Day 3.

Selepas 2 malam menginap di Sipadan Kapalai Dive Resort, malam seterusnya di Semporna kita check-in hostel saja..hehe..

Kami pilih Cube Bed Station Hostel. Memang sangat recommended sebab hostel ni dekat dengan pasar, dan banyak kedai makan sederet dengan hostel ni. Turun je hostel, boleh pilih nak makan di kedai mana 😊

Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna
Hostel reception

Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna Decoration di lobi hostel

Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna Bilik yang sangat minimalis

Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna

Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna

Bilik yang minimalis dan modern. Ruang bilik kami pun cukup-cukup besar je sebenarnya untuk 2 orang, kira OK lah untuk bajet hostel. Tingkap pun takde 😆 Yang penting, memang cukup selesa.

Kami stay 2 malam di sini 😊 Kami booked through Agoda, Standard Room dalam RM200+ untuk dua malam. 

Ada je bilik yang 'up' sikit dari Standard Room, yang ada balkoni dan seaview. Bilik yang jenis tu besar sikit lah kot 😄

Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna
Cube Bed Station Hostel, Semporna

Sabah Trip, 2022: Cube Bed Station Hostel, Semporna
Pemandangan Dragon Inn Floating Hotel sebaik keluar dari hostel. Kalau bilik yang ada balkoni pun akan dapat view macam ni.

Selepas check-in dan settle down, kami keluar ke area Seafest sebab nak melawat Starbucks tepi laut. Tak jauh, kami berjalan kaki dalam 10 minit saja dah sampai Starbucks tepi laut ni.

Starbucks, Semporna
Starbucks, Semporna…done!

Starbucks, Semporna 
Lepas dinner, kami berehat awal sebab esok pagi-pagi nak hiking dan island hopping. Yay!

Enjoy!

_cikEdahyu :)

Boleh baca: Pengalaman 3 hari 2 malam di Sipadan Kapalai Dive Resort

Island Hopping di Semporna, Sabah

Seafood Hunting di Semporna, Sabah

Post a Comment

2 Comments

  1. Syok noh hirup kopi tepi laut. layanzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok wohhhh..sambil tengok bot lawan racing :P

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.