Travelog Alhambra, Granada : Alcazaba Fortress dan Generalife


Generalife, Alhambra

Ini Part 2 Travelog Alhambra. Baca Travelog Alhambra, Granada : Palace of Carlos V. dan Nasrid Palaces di sini

Alcazaba Fortress

Keluar dari Nasrid Palaces, kami ke Alcazaba Fortress (bersebelahan pintu masuk Nasrid tadi). Waktu itu, orang tak ramai jadi beratur masuk tak panjang dan mudah sikit nak ambil gambar 😊

Alcazaba Fortress, Alhambra
Pintu masuk ke Alcazaba Fortress

Alcazaba Fortress, Alhambra
Pemandangan Granada City dari Alcazaba Fortress

Alcazaba Fortress, Alhambra
Nampak Plaza Nueva dari fortress ni

Alcazaba Fortress, Alhambra

Alcazaba Fortress, Alhambra
Tak lepaskan peluang ambil gambar dengan langit yang membiru 😍

Alcazaba Fortress, Alhambra
Background Palace of Carlos V. dan Nasrid Palaces

Alcazaba Fortress, Alhambra

Alcazaba Fortress, Alhambra
Alcazaba Fortress

Alcazaba Fortress, Alhambra

Generalife (disebut Generali-fe)

Lepas puas hati pusing-pusing Alcazabar, kami bergerak ke Generalife. OK, saya memang sangat excited nak ke Generalife ni sebab novel “Sesuci Cinta”! Kat taman inilah Armand jumpa balik dengan Nuraina..haha! 😎😎

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra
Must take photo spot 😊

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra
Tapi tamannya takde bunga sebab masih musim sejuk 😂

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra
Pemandangan Nasrid Palaces dari Generalife

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra
Can’t resist to take this photo..haha..sanggup kan bawa novel 😊

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra
Cantik 😊

Generalife, Alhambra
Biasalah tolong menolong ambilkan gambar kan 😆

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra
Water system (saya assumed untuk air hujan). Menarik kan 😁

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra
Laluan cantik keluar dari Generalife

Generalife, Alhambra

Generalife, Alhambra

Alhambra map
Peta Alhambra

Kami habiskan masa hampir seharian di Alhambra ni. Dari 8.30am sampai 4pm, itu pun sebab dah kelaparan. Kami bercadang nak late lunch di Albaicin! 😊 dan tengok sunset dari sana 😍

Alhambra
Pemandangan Alhambra dari Albaicin

Rezeki kami hari ini cuaca sangat baik 😊. Sebab hari pertama sampai, seharian hujan. Jadi kami habiskan masa shopping di shopping street. Allahuuu, Zara dan MNG murahnyaaaa 😊

Teaser: 

Granada
Muka gembira..hehehehe

You guys pernah visit Alhambra? Bolehlah share experience korang di ruang komen! 😊

 

Enjoy!

_cikEdahyu 


Boleh baca: Travelog Alhambra: Palace of Carlos V. dan Nasrid Palaces

Baca juga: Sunset di Mezquita Mayor de Granada

Baca juga: Shopping di Granada,Spain

Baca juga: What we ate in Granada, Spain

Baca juga: Free Walking Tour

Location: Granada, Spain

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.