Travelog Shopping di Granada, Spain

 

Nak dijadikan cerita, selepas breakfast, checked-in dan rehat-rehat hari pertama sampai Granada, kami keluarlah nak pusing-pusing town ni sebab esok dah memang full day kat Alhambra. Dan plan nak ke Mezquita untuk tengok sunset.

Tapi, hari tu hujan la pulak, renyai-renyai. Takpe, kami redah jugak dengan suhu sejuk tu..haha

Hotel yang kami pilih memang betul-betul kat Plaza Nueva. Jadi, keluar hotel je dah nampak Alcazabar Fortress (Alhambra) nun kat atas bukit tu

Cuaca gelap dengan hujan renyai-renyai tapi masih boleh redah jugalah tanpa payung.

Tips: Kalau pergi travel wajib bawa payung! Yang jenis boleh lipat tu senang 😊 Kami selalunya memang akan bawa, tapi entah kenapa trip kali ni, tak termasuk payung dalam beg..haha 😁


Ini arah ke Albaicin, bertentangan dengan arah shopping street. Jadi, kami u-turn. Albaicin jap lagi kita ke sana untuk ke Mezquita.

Air sungai coklat sebab hujan. Esoknya (hari kedua, tak hujan jadi airnya jernih balik)


Shopping street yang best 😊 (Dah nampak ZARA Homes kat belakang tu)



Dalam ZARA 😊 Tangan dah pegang 1 jacket..haha


Pull & Bear

In between building kat sini memang dekat-dekat. Kalau nak bergosip dengan jiran boleh la lepak dari balkoni tu je 😁

Ini je lah gambar yang sempat diambil. Haha..bayangkan sepanjang shopping street tu, bukan setakat ada 1 shoplot ZARA atau 1 shoplot MNG je tau. Ada a few shoplots sepanjang street tu 😍 Harga pun boleh tahan murah sangat-sangat bagi kami..

Selain tu ada gak Desigual, Pull & Bear, and banyak la brand yang saya tak familiar..haha

Oh, plan asal nak ke Mezquita tengok sunset. Tapi, memandangkan cuaca hujan renyai tak henti-henti, confirm lah tak nampak sunsetnya..huhu..So, kami tukar plan. Singgah Mezquita after turun Alhambra esok.

Jadi, sambunglah pusing-pusing kat area shopping street tu 😊

You guys suka shopping masa travel jugak?Bolehlah share experience korang di ruang komen! 😊

 

Enjoy!

_cikEdahyu 


Boleh baca: Travelog Alhambra: Palace of Carlos V. dan Nasrid Palaces

Baca juga: Travelog Alhambra: Alcazabar Fortress dan Generalife

Baca juga: Sunset di Mezquita Mayor de Granada

Baca juga: What we ate in Granada, Spain

Baca juga: Free Walking Tour

Location: Granada, Spain

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)



Disclaimer
Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, atau menyembuhkan apa jenis penyakit / masalah kesihatan. Anda perlu merujuk doktor perubatan terlebih dahulu. Maklumat di blog ini adalah untuk rujukan umum semata.